La Someşul Rece a fost inaugurat un monument dedicat Centenarului Marii Uniri. Momentul dezvelirii (VIDEO)

Moment festiv la Someşul Rece, duminică, 21 octombrie: a fost inaugurat un monument dedicat Centenarului Marii Uniri, chiar în faţa bisericii ortodoxe din localitate.

La eveniment au participat deputaţii Cornel Itu, Horia Nasra, prefectul Ioan Aurel Cherecheş, europarlamentarul Daniel Buda, consilierul judeţean Viorel Luca. Primarul Gilăului, Dumitru Sfârlea i-a avut ca invitaţi şi pe primarii din Floreşti, Beliş şi Căpuşu Mare.

După ce Prefectul Clujului a salutat militarii prezenţi la eveniment, trei preoţi au oficiat slujba de sfinţire a monumentului, imediat după acesta a fost dezvelit. Au urmat apoi, ca vorbitori, primarul Gilăului, Prefectul Clujului, un profesor de istorie şi chiar spre final a urmat şi un moment artistic deosebit. Prefectul Ioan Aurel Cherecheș, a apreciat inițiativa primarului, mulțumind tuturor celor ce au fost implicați în ridicarea acestui monument de excepție, subliniind faptul că aici a fost înfăptuit un proiect important ce a primit finanțare de la Ministerul Culturii şi care omagiază miraculosul vis al unirii.

Între onorurile cuvenite ceremoniei s-a înscris și depunerea coroanelor de flori la baza monumentului păzit de garda de onoare a armatei.

Inaugurarea vine după ce în urmă cu trei săptămâni, edilul Sfârlea a mai inaugurat un monument asemănător în curtea primăriei Gilău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *