Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Monumentul lui Avram Iancu din Huedin a fost alterat în urma unei „reabilitări”

Monumentul lui Avram Iancu din Huedin a fost alterat în urma unei „reabilitări”. Deşi proiectul tehnic şi autorizaţiile prevedeau clar ce intervenţii trebuie realizate pentru a nu compromite monumentul dedicat memoriei lui Avram Iancu,  cei care au executat lucrările nu au ţinut cont de aceste aspecte reuşind să deterioreze acest simbol al Huedinului. Demersul de reabilitare a Monumentului ’Avram Iancu’’ din Huedin a venit la propunerea membrilor Clubului Rotary iar Primăria Huedin şi Direcţia Judeţeană de Cultură Cluj au avizat proiectul de reabilitare.

Concret, s-a trecut la acoperirea soclului monumentului cu armătură de fier şi un strat de adeziv peste care se vor aplica plăci finisate din andeziv. Această „reabilitare” afectează grav opera lui  Romulus Ladea, deoarece soclul monumentului a fost gândit şi realizat din piatră de granit care simbolizează stâncilor Munţilor Apuseni şi care nu poate fi înlouită.

Alterarea monumentului a fost sesizată şi de deputatul Horia Nasra, care averitzează: „Lucrările de reabilitare şi de curăţare la monumentul lui Avram Iancu din Huedin au fost avizate de Direcţia Judeţeană de Cultură Cluj însă NU în această formă. Cu siguranţă că în referatul privind obiectivul `Reparaţii soclul şi curăţare statuie Avram Iancu` nu era inclusă deteriorarea monumentului… Îi solicit domnului primar Mircea Moroşan să explice cum s-a ajuns la această alterare şi Direcţiei Judeţene de Cultură Cluj un punct de vedere” a precizat deputatul.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *