Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Bătălia pentru Huedin: Ce şanse mai are Mircea Moroşan în 2020?

Bătălia pentru Huedin: Ce şanse mai are Mircea Moroşan în 2020? La prima vedere toate şansele, cu o opoziţie locală slabă şi cu toate instituţiile la dispoziţia sa, însă anul electoral 2020 poate oferi o mare surpriză pentru întreaga zonă.

În ciuda faptului că nu a reuşit să soluţioneze principalele probleme ale oraşului, deja de foarte mulţi ani, şi anume introducerea gazului, rata scăzută de absorbţie a fondurilor europene şi aducerea de investitori, respectiv crearea de locuri de muncă, Moroşan a fost reales constant. Comunitatea maghiară şi faptul că PSD a fost foarte slab în ultimii ani, ca partid de opoziţie, l-au întărit pe actualul primar în loc să-l pună în dificultate, să-l stimuleze să fie proactiv pentru a-şi păstra mandatul.

Sub şefia lui Marius Farkas PSD nu avea cum să crească. Poveştile cu temple şi şorţuleţe absolut penibile, lipsa carismei şi a unei atitudini de lider au anonimizat PSD-ul care nici astăzi nu reuşeşte să-şi revină, chiar dacă consilierul judeţean Ioan Bota are o imagine bună în oraş. Cu siguranţă că pentru „valul nou” reprezentat de Gabriel Ghiţea, renaşterea organizaţiei va fi una anevoioasă însă dacă continuă drumul început, cu real potenţial în viitor.

Pe de altă parte, în zona PNL, de fapt fostul PDL, Daniel Buda se gândeşte discret la un moştenitor pentru Moroşan. Poate fi Gheorghe Călătan o soluţie pentru PNL dacă Moroşan va scârţâii într-un viitor sondaj de opinie? Poate fi, însă până una alta Moroşan rămâne varianta PNL pentru 2020, primarul având ca obiectiv în agenda personală, după câştigarea alegerilor locale, un loc eligib pe listă la parlamentare, însă cu siguranţă Clujul iar îl va plasa mai în spate…

Un alt nume interesant pentru competiţia din 2020 este cel al consilierului local Horea-Dorin Matis, profesorul fiind curtat de partidele din opoziţie. Cu siguranţă că mai bun ar fi fost Horea-Dorin Matis la şefia PSD decât Farkaş însă timpul a trecut iar acum Matiş, prin voturile obţinute în calitate de independent cu siguranţă va şti să pună condiţii.

Prin urmare, în 2020, bătălia pentru Huedin va fi una mai dură ca oricând, cu un Moroşan uzat, cu partide de opoziţie sătule de încasat bătaie şi cu independenţi puternici care pot înclina balanţa. Să vedem cu va juca şi comunitate maghiară.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *