Pleacă Ovidiu Furdui din PNL la ALDE?

Unul dintre cei mai buni primari liberali hunedoreni, Ovidiu Furdui, este tot mai curtat de partidele puterii, ALDE fiind în pole position.

PNL Hunedoara este în derivă. Categoric, golul lăsat de Moloţ şi camarila sa se simte vizibil. Unirea cu mai vechiul PDL nu a întărit organizaţia judeţeană, ba mai mult a provocat şi anumite plecări, cum este cazul fostului lider al PDL Hunedoara, Dorin Gligor, etern perdant în campanii electorale dar câştigător la masa verde a învârtelilor politice.

Furdui este unul dintre cei mai respectaţi primari liberali din Hunedoara, dovadă fiind şi scorul excelent pe care l-a scos la alegerile pentru şefia PNL Hunedoara, acesta primind 251 dintre sufragiile celor 600 de electori. Furdui, însă la fel ca şi alţi primari liberali hunedoreni, ştie că victoria „Devei” din 2017 a fost rezultatul norocului şi strategiei dezastruoase a liderului PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care a venit cu o strategie stupidă. Primarii liberali hunedoreni mai ştiu că deputatul Lucian Heiuş este o figură politică inspidă, care nu va putea fi niciodată o locomotivă electorală în judeţ sau municipiu.

Având în vedere contextul sensibil în care este PNL Hunedoara dar şi ambiţiile lui Moloţ, să demonstreze din nou că este jupânul judeţului (în urmă cu câteva săptămâni chiar le-a cerut membrilor ALDE Deva să se bată pentru a fi pe locul I în politică, pentru că el niciodată nu s-a mulțumit cu locul II) zvonurile potrivit cărora Ovidiu Furdui este dorit insistent de cei de la ALDE prind contur.

„Țelul meu, țelul nostru trebuie să fie pe podium, locul I. Așa că, nu vom precupeți nimic din eforturile care le putem da, până nu ajungem să realizăm acest lucru” – Mircea Moloţ

Va pleca Ovidiu Furdui din PNL în 2020? Unii spun da, alţii spun ba, cert este că primarul Crişciorului este un om de onoare, de cuvânt şi de partid care nu va părăsi corabia decât dacă va fi aruncat din ea, căci deputaţii vin şi pleacă dar primarii rămân şi trag greul comunităţilor.

Cine este Ovidiu Furdui?

Ovidiu Furdui a fost ales primar al comunei Crișcior, pentru prima oară în 2004, pe când avea 28 de ani. De atunci a mai câștigat trei mandate de primar al aceleași localități.

A intrat în politică în 2002, fiind președinte la Organizația Locală a PDL Crișcior, iar din 2003 a plecat la Forța Democrată a lui Petre Roman, partid care a fuzionat mai apoi cu PNL. Ovidiu Furdui a făcut parte dintre primarii care au inițiat protestul împotriva conducerii PNL Hunedoara, în luna iulie 2016.

Ovidiu Furdui s-a născut în data de 22 iulie 1976, la Câmpeni, județul Alba. A absolvit în 2006 Facultatea de Administrație Publică din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și are un master în administrație publică la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, încheia în anul 2008.

1 thought on “Pleacă Ovidiu Furdui din PNL la ALDE?

  1. „scorul pe care l-a scos” nu #scorul pe care la scos”. Putina gramatica nu strica niciodata.

    Mergand mai departe, chiar formularea „a scoate un scor” este cam „fotbalistica”, nu cred ca o gasim in DEX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *