Eveniment

FOTO: Firmele de tăiat lemne distrug zi de zi PADIȘUL! Cum arată dezastrul?

Un amator de drumeții montane din Cluj-Napoca a fotografiat dezastrul din Padiș, rămas în urma activității socităților care se ocupă cu tăiatul lemnului.

„Aşa cum am spus, m-am intors in Padiş sa văd care-i situaţia cu atâtea trasee închise si cu interzicerea campării. Am înţeles. Pozele de mai jos sunt facute pe platoul de unde se pleacă spre Peştera Cetăţile Rădesei, în Poiana Vărăşoaia. Pe traseu turistic. Acolo era un platou curat, cu iarba verde si loc de campat. Acum in Poiana Vărăşoaia e interzis sa campezi, la fel ca oriunde in Padiş.

Celelalte poze cu bărăcile si cu utilajele sunt facute pe drumul din Poiană Vărăşoaia înspre Platoul Padiş şi înspre Ic Ponor.  Drumul pe care în urmă cu câţiva ani mergeam cu maşina de oraş acum e impracticabil. Unele indicatoare turistice au fost rupte şi îngropate în grămezile de buşteni. E un dezastru natural, într-un parc natural. Lângă indicatorul cu «zona de conservare specială» se ridică grămezi de buşteni.  

Mai simplu: daca pui un cort de 1,5 m pătraţi seara şi-l ridici dimineaţa, iei amendă. Daca ieşi de pe drum, iei amendă. Le strici drumul de utilaje. O sa urmeze alte poze şi alte drumuri, să cer explicaţii. Nu am dat de nimeni pana acum. Tăietorii nu au vrut să stea de vorbă. Nu exista panouri cu informaţii despre firmele care exploatează. Doar panourile cu Drum închis sau Traseu închis. De noi depinde să facem ceva ca să nu fie interzis sa ne vizitam ţara.

Later edit: pentru cei care gasesc explicaţii si scuze, sesizarea nu e aberantă. Normal ca trebuie degajată zona de copacii rupţi de furtuni. Dar depinde mult ce laşi în urmă. Încă nu am văzut exploatare forestieră care sa cureţe zona în urma ei. Deocamdată… motorina curge în ape, în pădure sunt roţi de tractor, bidoane de motorină, sticle de ulei şi de benzină. Deci frustrarea nu vine din faptul că ei curăţă zona”, a scris Raul Ionuţ, după ce a vizitat Padișul.

3 Comments

3 Comments

 1. Marcu

  mai 31, 2019 at 10:45 am

  Vom veni noi voluntarii să plantăm, că să aveți ce tăia peste 50 de ani …

 2. Cristina

  mai 31, 2019 at 3:10 pm

  atatia copaci tineri au cazut dupa furtuni??? sa fim seriosi… ce se vede in poze e defrisare in masa! pentru ca la noi inca se mai poate…. 🙁

 3. cornelia mester

  mai 31, 2019 at 8:18 pm

  Fereasca Bunul Dumnezeu ,, trebuie sa facem ceva

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare știri

To Top