Lucian Vasilache, președintele PNL Abrud, noul director general al Cuprumin SA Abrud

Lucian Vasilache, președintele PNL Abrud, a fost numit astăzi în funcția de director general al Cuprumin SA Abrud.

Lucian Vasilache a mai ocupat această poziție până în luna mai a anului trecut, când a fost înlocuit de ministrul Economiei Varujan Vosganian cu fostul director al falimentarei Moldo Min, Nicolae Iordache.

Consiliul de Administraţie al Societății Cupru Min SA Abrud este format din noul și vechiul director al societăţii, Lucian Vasilache, Mihai Nicuşor – director economic în compania Romarm şi vicepreşedintele PNL Alba, Nicolae Turdean – consilier al ministrului Economiei, Felix Branişte – şef de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea, iar preşedinte este Nicolae Luca – consilier al ministrului Economiei.

Despre Cupru Min S.A.

Cupru Min S.A. Abrud s-a înființat în anul 2002, prin desprinderea din Compania Națională Minvest Deva, fiind succesoarea Combinatului Minier al Cuprului Roșia Poieni, înființat în 1977. Societatea se află în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și deține dreptul de exploatare pentru cca. 60% din rezervele naturale de cupru ale României.

Cupru Min S.A. Abrud este unicul producător din România care are ca obiect principal de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase.

Compania este cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă, din România.

Exploatarea zăcământului se face în carieră, pe trepte, descendent cu înălțimea treptei de 15m, prin forare cu utilaje de forare Φ250mm, împușcare cu explozivi, încărcare cu excavatoare, încărcătoare frontale pe pneuri și transport cu autobasculante.

În anul 2018, compania a înregistrat o producție de concentrat de cupru  de 39.017,119 de tone.

La data de 31.12.2017, Cupru Min S.A. Abrud avea 572 de angajați.

Zăcământul este situat administrativ pe teritoriul comunei Lupșa, județul Alba.

Acesta are forma unui corp vertical cu înălțimea de 1.200 m și secțiunea orizontală de formă eliptică, cu dimensiunile de 600 m și 800 m. Partea utilă a zăcământului este constituită din minerale de cupru, înglobând peste 1 miliard de tone minereu cu un conținut de 0,36% Cu și 1,8% S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *