PERCHEZIŢII: Om de afaceri din Zlatna acuzat de delapidare şi abuz în serviciu

Poliţiştii specializaţi în combaterea infracţionalităţii economico – financiare au percheziţionat locuinţa administratorului unei societăţi comerciale şi sediul societăţii din Zlatna, pentru a ridica documentele de evidenţă contabilă pe care acesta a refuzat să le pună la dispoziţia organelor de ancheta.

Potrivit IPJ Alba, la data de 8 august 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii din Zlatna, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii la domiciliul unui bărbat din Zlatna şi la sediul societăţii administrate de acesta.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2018, bărbatul, având calitatea de administrator şi asociat al unei societăţi comerciale specializată în comerţul cu material lemnos, cu rea credinţă ar fi ascuns faţă de asociatul său şi faţă de organele fiscale, situaţia economică reală a societăţii, refuzând sistematic să comunice şi să pună la dispoziţia ANAF şi a organelor de poliţie informaţii şi documente financiar-contabile aparţinând societăţii.

Totodată, acesta ar fi vândut diferite bunuri ce au aparţinut societăţii, iar sumele de bani obţinute din aceste vânzări le-ar fi folosit în interes personal, tranzacţiile nefiind evidenţiate în actele contabile ori în alte documente legale a firmei. Din verificări a rezultat că, până la începutul anului 2017, bărbatul şi-ar fi însuşit, pe nedrept, suma de 159.000 lei.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat documente de evidenţă contabilă, care vor fi supuse unei expertize economico – financiare. Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu şi refuz nejustificat de a prezenta documentele legale în scopul împiedicării verificărilor financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *