Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Aparatură nouă la spitalul din Câmpeni: Computer tomograf și instalație de sterilizare completă

Spitalul Orășenesc Câmpeni a lansat o licitație pentru achiziționarea unui Computer Tomograf, în valoarea estimată a investiției fiind de peste un milion de lei (aproximativ 226.000 de euro), fără TVA.

De asemenea, spitalul va achiziționa și o instalație de sterilizare completă, valoarea acestei investiții fiind estimată la peste 170.000 de lei, fără TVA.

Potrivit anunțului publicat în SEAP, Spitalul Orășenesc Câmpeni dorește achiziționarea unui aparat Computer Tomograf deoarece:

„Spitalul Orășenesc Câmpeni a fost dat în folosință în anul 1986, cu destinația de spital cu profil general. Conform ultimelor date statistice, Spitalul Orăşenesc Câmpeni deservește un număr de aproximativ 48.000 – 48.500 locuitori, răspândiți pe o suprafață de circa 1.800-2.000 km pătrați de teren în majoritate muntos. Populația deservită reprezintă 14,77% din populația județului, fiind repartizată 31,69 % în mediul urban și 68,31% în mediul rural şi provine din zona oraşului Câmpeni, a localităţilor arondate, dar și din zonele învecinate.

Actualmente Spitalul Orăşenesc Câmpeni are o structură de 125 de paturi de spitalizare continuă, repartizate pe secţii şi compartimente ȋn specialităţi de bază, 10 paturi de spitalizare de zi pe secţiile corespondente spitalizării continue precum şi ambulator de specialitate integrat spitalului, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr.528/20.05.2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Autoritatea contractantă dorește să doteze Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală cu un aparat Computer Tomograf cu minim 32 secțiuni achiziționate pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al actului medical prestat de către medicii specialişti ai spitalului” se arată în anunț.

Cât privește instalația de sterilizare completă, justificarea este următoare: „Compartimentul de sterilizare se confruntă cu numeroase defecţiuni, care implică intervenţii specializate şi implicit costuri neprogramate.

Pentru a se putea asigura o funcţionalitate a Serviciului de sterilizare fără sincope, calitate şi siguranţă, cu costuri reduse, este necesară achiziţionarea unui sterilizator de înaltă performanță și construit cu cele mai noi tehnologii și materiale de cea mai bună calitate”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *