Duminică, după ora prânzului, pe Tarniţa, petrecerile sunt în floare. Clujenii se bucură de vremea bună, de luciul lacului, răcoarea muntelui şi frumuseţea peisajelor din zonă, ingrediente excelente pentru creşterea numărului de turişti din zonă.

Nimeni nu poate interzice o petrecere privată pe malul lacului, însă în momentul în care, o petrecere, pe un ponton, se transformă într-un eveniment FISCALIZAT, cu sute de participanţi, avizele din partea instituţilor statului sunt absolut importante.

Întrebările noastre către organizatorii petrecerilor sunt următoarele, (fără a vă acuza de ceva):

  1. Care sunt măsurile preventive pentru a înlătura orice incident tragic – adâncimea considerabilă a lacului este un risc pentru participanţii care nu ştiu/pot înota.
  2. Aveţi autorizaţii de la Garda de Mediu, Apele Române, ISU?
  3. Ştiţi că este interzis folosirea skijet-urilor pe lac, sursa de apă potabilă a clujenilor?

La şi mai multe întrebări ne pot răspunde, soţul doamnei deputat Steluţa Cătănciu (ALDE) care este directorul Hidroelectrica Cluj şi Ioana Diaconescu, şefa Administrației Bazinale Someș Tisa (ABAST), apropiată a directorului Apelor Române, Victor Sandu. Stimaţi directori, domniile voastre pot analiza această speţă sau vara viitoare lacul Tarniţa se va transforma într-un spaţiu al petrecerilor private fiscalizate fără zero autorizaţii?