Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Deputații Nasra și Dîrzu și poveștile despre reabilitarea DN75: Praf în ochii moților!

Deputații PSD Ioan Dîrzu și Horia Nasra au promis în mai multe rânduri reabilitarea DN75 însă amândoi au rămas doar cu promisiunile, realizând aproape nimic pentru reabilitarea drumului moților.

În aprilie 2018, primarii din Apuseni s-au întâlnit cu prim-ministru Viorica Dăncilă, cu ministrul Transporturilor Lucian Șova, ministrul Economiei Dănuț Andrușcă, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, directorul CNAIR Ștefan Ioniță, pentru reabilitarea drumurilor din Țara Moților. Întâlnirea de lucru a avut loc la Palatul Victoria și a fost organizată de liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu.

Au trecut 18 luni și aproape nimic nu s-a realizat.

Cât despre deputatul Nasra Horia, acesta a promis în mai multe rânduri că va solicita ministrului transporturilor să susțină această reabilitare de drum care traversează și județul Cluj, însă în practică, nimic s-a realizat, recent, ministrul răspunzându-i la o întrebare referitoare la reabitarea DN 75, că investiția se poate realiza ÎN URMĂTORII OPT ANI: „Pentru drumurile naţionale DN 74 şi DN 75 a fost realizată documentaţia tehnico-economică în faza Studiu de Fezabilitate, principalii indicatori tehnico-economici fiind aprobaţi prin HG nr. 1139/18.09.2008. însă, având în vedere valoarea considerabilă estimată pentru modernizarea acestor drumuri naţionale, până în prezent, nu a putut fi identificată o sursă de finanţare / un program în care să poată fi incluse.

Obiectivele de investiţii menţionate nu sunt cuprinse în Maşter Planul General de Transport aprobat prin HG nr. 666/2016, iar finanţarea exclusivă de la bugetul de stat poate fi asigurată ţinând cont şi de notificările Ministerului Finanţelor Publice prin care precizează că obiectivele deja incluse în programul de investiţii conduc la necesitatea asigurării finanţării de la bugetul de stat pentru următorii 8 ani.

Pe sectoarele de drum menţionate se efectuează lucrări de punere în siguranţă a părţii carosabile şi de menţinere a viabilităţii (lucrări de reparaţii a tasărilor locale, lucrări de consolidare, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, lucrări de aştenere covor asfaltic)”.

Domnul deputat Horia Nasra, originar din Brad, mai bine s-ar ocupa de problemele celor din zona Apuseni, decât să poarte la evenimentele populare iia moțească.

Nu mai fiți penibil domnule deputat, lăsați chermezele și apucați-vă de treabă!

P.S. De finalizarea reabilitării DN76 ce ne pot spune domnii deputați avand în vedere minciunile clasei politice din zonă din ultimii zece ani ?!?

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *