Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

USR Brad și-a desemnat candidații pentru alegerile locale. Raul Florin Matei va fi candidatul USR la primăria Brad!

USR Brad și-a desemnat candidații pentru alegerile locale. Raul Florin Matei va fi candidatul USR la primăria Brad!

„Adunarea Generală a membrilor USR Filiala Brad a desemnat candidații organizației pentru alegerile locale din acest an. Raul Florin Matei este candidatul echipei USR Brad pentru postul de primar, iar lista candidaților pentru Consiliul Local al municipiului cuprinde brădeni de toate vârstele, cu idei proaspete și o viziune nouă pentru Brad.

În cadrul Adunării Generale din data de 29 ianuarie 2020, vechea conducere a filialei și-a depus mandatul, iar membrii au ales o nouă conducere. Președintele filialei rămâne Raul Florin Matei, membru fondator al USR Brad (august 2018). El a fost votat și candidat pentru funcția de primar al municipiului Brad.

Raul Matei are 40 de ani, este căsătorit, are doi copii, un câine ciobănesc (Pufi) și unul maidanez (Lucky).  Născut și crescut în Brad, cu studii superioare de economie, Raul este în prezent antreprenor, după o îndelungată experiență în mediul privat. Mulți brădeni îi cunosc activitatea civică depusă în beneficiul municipiului, iar el însuși susține că `intrarea în politică a venit firesc, ca urmare a epuizării pârghiilor de implicare civică la nivel local`.

În cadrul Biroului Local al filialei și cu funcție de vicepreședinte a fost ales Sergiu Alin Bufnilă. În vârstă de aproape 40 de ani, el este în prezent inginer de calitate în domeniul automotive, după o experiență în mediul privat ca agent de vânzări și ziarist, care l-a purtat prin Arad, Timișoara și București. Din 2013 a revenit la Brad și de atunci `am început să urmăresc tot mai atent ce se întâmplă în oraș, la nivel de administrație publică, înțelegând că numai prin implicare pot contribui, concret, la schimbarea dorită`, spune el. A intrat în USR în 2018. Este pasionat pe lângă administrație și de fotbal și mersul cu bicicleta.

Al treilea membru al Biroului Local al USR Brad este Eugen Florin Oncu, 42 de ani, căsătorit, are un băiat și este membru USR din iunie 2019. Eugen lucrează la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad din 2003, unde se ocupă de partea de administrare și întreținere; în paralel, urmează cursurile Facultății de Management din Brașov. `Am intrat în politică pentru băiatul meu de nouă ani, îmi doresc să fac mai multe pentru el, având în vedere lipsurile și provocările prezentului`, afirmă Eugen.

Membrul supleant al Biroului Local USR Brad este Ciprian Nicolae Bustan, la rândul său membru din 2018, de specialitate electrician centrale și stații electrice, completată de specializări în mecanică auto și Managementul și Administrarea Firmelor. În ultimii ani a activat ca antreprenor în domeniul construcțiilor; `aici am dat piept cu probleme și am venit cu soluții concrete de îmbunătățire`, mărturiseșe Ciprian, care își dorește să aducă această experiență de găsire a soluțiilor și în cazul problemelor orașului și satelor sale aparținătoare.

Comisia de Arbitraj a filialei USR Brad este compusă, în urma votului, din Raluca Melania Brăndușan, Alexandra Maria Ancheș și Voicu Micluța. Raluca are 41 de ani și o energie inepuizabilă; este ofițer de credite în cadrul BNP Paribas Personal Finance. Totodată, Raluca face parte din Comisia de Arbitraj Județeană a USR Județul Hunedoara. Al doilea membru al comisiei, Alexandra, are 28 de ani și este administrator al S.C. Beauty Miha Boutique S.R.L. A intrat în USR în 2019, consolidând spiritul tânăr al filialei. Al treilea membru al comisiei, Voicu Micluța, este unul dintre cei doi decani de vârstă ai filialei USR Brad, de profesie inginer miner. A lucrat la mina Bălan – Harghita, a predat la liceul din aceeași localitate, a lucrat la departamentul Patrimoniu al RMGC, apoi la Mina Țebea. A intrat în politică în anii ’90 ca membru PNȚCD, unde a activat timp de 16 ani, până la `preluarea acestui partid istoric de către comuniști`, după cum afirmă chiar el. A ajutat partide mici, la nivel local, în lupta lor pentru o schimbare mult dorită la nivelul municipiului Brad. S-a alăturat USR Brad cu speranța ca `măcar la bătrânețe să trăiesc într-un oraș și o țară normale`.

Cenzorul filialei USR Brad a fost aleasă Ana Maria Matei, partenerul de încredere al președintelui filialei USR Brad. Are 40 de ani, este licențiată în matematică (promoția 2001 a Universității de Vest Timișoara), precum și în Contabilitate și Informatică de Gestiune în cadrul Facultății de Științe Economice din Arad. Ana Maria este cadru didactic din 2001, fiind, în prezent, profesor titular și șef de catedră Matematică al Școlii Gimnaziale ,,Horea, Cloșca și Crișan Brad”. Prin accesarea unei linii de finanțare cu fonduri europene, a reușit să creeze, ca antreprenor, în cadrul spațiului comercial închiriat în Brad, un ,,colț de recreere”, de autoperfecționare, pus gratuit la dispoziția tuturor brădenilor. `Mă bucur că am fost liantul devenirii și transformării a mii de elevi care au devenit stâlpi de bază ai societății actuale`, mărturisește Ana Maria.

Lista candidaților pentru Consiliul Local al Municipiului Brad este formată din: Matei Raul Florin, Brăndușan Melania Raluca, Bufnilă Sergiu Alin, Micluța Voicu, Ancheș Alexandra Maria, Oncu Eugen Florin, Matei Ana Maria, Bustan Ciprian Nicolae, Ometa Marian Vasile, Iacobuț Cristian Alin, Iacobuț Denisa și Câzu Alexandru. În perioada următoare, lista va fi completată de alte nume noi în politica brădeană” au anunţat cei din USR Brad.

La rându-i, Raul Florin Matei, candidatul USR Brad pentru funcția de primar a declarat: „Lista noastră de candidați este rezultatul unui vot democratic, este expresia dorințelor tuturor colegilor din filială, dintre care mulți și-au asumat rolul de a aduce o schimbare în administrația publică locală și în societatea brădeană. Alături de acești colegi minunați am convingerea că vom putea realiza proiectele cuprinse în viziunea noastră pentru Brad, proiecte de care să beneficieze toți brădenii, dar și generațiile viitoare, care sperăm să își dorească tot mai puțin să părăsească orașul dacă le vom oferi tot mai multe motive să rămână ori să se întoarcă aici”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *