„Transalpina de Apuseni” va lega satele pierdute ale Țării de Piatră cu autostrada, la Aiud!

Autoritățile județene din cadrul Consiliului Județean Alba au început lucrările la una dintre cele mai importante și spectaculoase investiții de infrastructură locală din Transilvania: construcția unei șosele lungi de 78,5 kilometri, așa numita „Transalpina de Apuseni” care va străbate o zonă până acum inaccesibilă și care va lega Țara de Piatră de autostradă, la Aiud.

„Vorbim despre un proiect foarte important pentru o parte a locuitorilor județului Alba. Drumul trece munții din DN1 în DN 74, printr-o zonă extraordinar de frumoasă și de curată. Avem speranța că va readuce la viață comunitățile din aceste zone uitate. Totodată avem și un interes în dezvoltarea turistică a zonei, care, vă asigur, are foarte multe de oferit și este în felul ei unică” a declarat pentru G4Media.ro vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Transalpina de Apuseni va face legătura între Aiud (DN1 și Autostrada Sibiu – Cluj Napoca) și o serie de localități din Munții Apuseni. Va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat, unde va face legătura cu DN 74 (în zona Bucium Cerbu) și este finanțat prin POR 2014-2020.

Este o zonă considerată cu un mare potențial turistic, dar până acum neglijată. Pe de o parte drumul va face ușor accesul spre diferite monumente ale Apusenilor, iar pe de altă parte va revitaliza comunitățile locale din zonă, aproape izolate din cauza drumurilor proaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *