Brădeanul Florin Talpeş, fondator şi CEO al Bitdefender: Hackerii acţionează oportunist şi lipsit de orice etică şi profită de aceste vremuri de incertitudine

Brădeanul Florin Talpeş, fondator şi CEO al Bitdefender a anunțat că celebra companie,  va oferi gratuit soluţii de securitate destinate mediului de business tuturor instituţiilor sanitare din lume, ca parte a unui demers de a le sprijini pe durata pandemiei COVID-19, a anunţat compania.

Oficialii Bitdefender au anunțat cum vor ajuta societatea în lupta cu coronavirusul: „Insituţiile sanitare de toate dimensiunile, de la cabinete stomatologice şi oftalmologice până la spitale regionale de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit la întreg portofoliul de produse vizitând www.bitdefender.com/freehealthcaresecurity.

Pentru organizaţiile cu peste 1.000 de angajaţi, Bitdefender pune la dispoziţie şi un serviciu de administrare a securităţii IT, astfel încât unităţile să poată beneficia de protecţie 24/7 chiar dacă nu au personal de specialitate numeros.

Datele Bitdefender arată că numărul atacurilor informatice periculoase legate de COVID-19 a crescut cu 475% în martie faţă de luna precedentă şi e aşteptat să urce de până la cinci ori până la finalul lunii martie comparativ cu februarie. Cele mai multe raportări de atacuri informatice au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Turcia, Franţa, Regatul Unit, Germania, Italia, Spania, Canada, România şi Thailanda, după ce campaniile de malware au ţintit cu precădere ţările cu cele mai multe cazuri depistate de infecţii cu coronavirus”.

Florin Talpeş, CEO al Bitdefender, a comentat la rându-i situația excepțională provocată de virus, de care hackerii încearcă să profite: „hackerii acţionează oportunist şi lipsit de orice etică şi profită de aceste vremuri de incertitudine ca să infecteze cele mai vulnerabile ţinte cu ameninţări informatice, tentative de înşelăciune şi fraudă online. Suntem recunoscători pentru munca personalului medical şi vrem să îi sprijinim oferind protecţie pentru informaţiile sensibile ale organizaţiilor într-un mod în care să le asigure desfăşurarea neîntreruptă a activităţii, respectiv să trateze pacienţi şi să încetinească răspândirea virusului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *