UPDATE, pe SURSE: Deja opt teste au ieșit NEGATIVE! Peste zece medici și alte cadre medicale, în carantină la Huedin, din cauza unui pacient infectat cu coronavirus!

Peste zece medici și alte cadre medicale sunt în carantină, în acest moment, la Spitalul din Huedin, din cauza unui pacient trimis de către UPU Cluj-Napoca.

Conform unei echipe din cadrul DSP Cluj, care a venit luni, pentru a investiga situația de la Huedin, se pare că vina pentru procedura defectuoasă o au cei de la UPU Cluj-Napoca, mai exact, pentru a elibera din locurile destinate urgențelor, cei de la UPU Cluj-Napoca au trimis, vineri, un pacient pentru a fi internat și tratat la Spitalul din Huedin, acesta fiind pus singur într-un salon.

Sâmbătă, medicii de la Huedin au observat că starea pacientului începe să se înrăutățească, aceștia suspectând că ar putea fi infectat cu coronavirus. Din acest motiv, l-au trimis de urgență la Cluj-Napoca, unde a fost testat. În urma testării, suspiciunile medicilor de la Spitalul din Huedin s-au adeverit, duminică, când pacientul a fost confirmat pozitiv de COVID-19…

UPDATE, primarul Huedinului confirmă situația: „La spitalul nostru, vineri a fost transferat un caz de la UPU Cluj-Napoca, o femeie peste 70 de ani care avea o boală pulmonară, pentru că Clujul, se pregătește la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie să fie golit pentru ca dacă se depășește capacitatea de internare cu coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, să aibă un nou spital pregătit pentru așa ceva, deci preventiv.

Cazul respectiv a ajuns vineri la Spitalul Orășenesc Huedin, a fost internat, sâmbătă cazul s-a agravat, cei de la noi au suspectat că ar putea fi infectat cu coronavirus, nu avea testul făcut, și l-a trimis înapoi la Cluj.

Duminică, cazul a fost confirmat cu coronavirus, s-a făcut o anchetă epistemologică, ieri, în Spitalul Orășenesc Huedin, a fost informată DSP care astăzi va veni la noi și va testa personalul medical care a avut contact direct cu pacienta respectivăa anunțat primarul Huedinului, Mircea Moroșan, pe o rețea de socializare.

Informații importante!

Publicată de Mircea Morosan pe Luni, 23 martie 2020

UPDATE 2: Conform unor surse, opt teste au ieșit negative, iar încă câteva sunt în lucru. Medicii și celelalte cadre medicale sunt în izolare, în continuare, pentru că ar trebui să fie retestați, pentru siguranță. 

1 thought on “UPDATE, pe SURSE: Deja opt teste au ieșit NEGATIVE! Peste zece medici și alte cadre medicale, în carantină la Huedin, din cauza unui pacient infectat cu coronavirus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *