Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

De marți, în Huedin se trece la un amplu program de dezinfecție. Mircea Moroșan: După dezinfecție o oră stați în casă!

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a anunțat astăzi că în acest moment în Huedin sunt 40 de cazuri în carantină, 56 de persoane izolate la domiciliu și un singur caz confirmat de coronavirus, pacientul fiind într-o stare bună.

„La nivel național, în acest moment sunt 9464 de cazuri în carantină, la nivelul orașului Huedin, la Montana sunt 40 de cazuri în carantină, la nivel național sunt 124.235 de persoane aflate izolate de domiciliu, la nivelul orașului nostru sunt 56 de persoane izolate la domiciliu.

La nivel național sunt 1.952 de cazuri confirmate dintre care 180 vindecate iar la nivelul orașului nostru există un singur caz confirmat, ceea ce v-am spus și vineri, cazul de la Huedin este în stare bună”.

Edilul a mai anunțat un amplu program de dezinfecție al scărilor tuturor blocurilor din Huedin, menționând că după dezinfecție, roagă locatarii să nu iasă din apartamente minim o oră: „Având în vedere ordonanța militară numărul IV, noi o să începem să luăm măsuri în concordanță cu această ordonață. De mâine vom începe un amplu program de dezinsecție al scărilor tuturor blocurilor. Mâine o să începem cu următoarele străzi și aglomerări de blocuri: Horia 80, unde sunt trei scări, Horia 76 – o scară, Luceafărului – cinci scări, Horia 3 – trei scări, Avram Iancu 41 – nouă scări, Bradului – trei scări.

Aceasta va fi efectuată mâine după-masă, o să fiți anunțați, o să lipească afișe. O să vă rugăm ca după dezinfecție, o oră să nu ieșiți din apartamente. Poimâine o să fie dezinfectate celelalte scări rămase ale orașului nostru”.

Moroșan a mai precizat că începând de miercuri la fiecare intrare în scările din Huedin vor fi montate recipiente cu dezinfectant.

https://www.facebook.com/mirceamorosanprimar/videos/1077235699318695/

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *