Cazacu anunță: Conducta de gaz metan Mintia-Brad se poate finaliza în iulie! Rețeaua de distribuție, în Brad, se va face pe bani europeni!

Veste bună pentru brădeni și locuitorii Zarandului. Proiectul conductei Mintia-Brad poate fi finalizat în iulie, dacă un proprietar din Vețel nu va încurca finalizarea investiției.

Cazacu a anunțat în această seară reușita defășurării unei porțiuni din proiect, din comuna Vălișoara, unde „cu foarte mare dificultate s-a reușit săparea unui șanț, unde să fie introdusă conducta pe o distanță de 300 de metri, a fost o pantă foarte mare acolo”.

Primarul Bradului ne-a anunțat și finalul proiectului: „Sper ca săptămâna viitoare să înceapă subtraversarea căii ferate, mai este Mureșul, câteva sute de metri în zona Vălișoara, cred că în satul Stoeneasa și trecem pe teritoriul comunei Vețel, la Mintia unde mai este o porțiune.

Termenul de finalizare a acestor lucrări, la comuna de gaz metan este în luna iulie, dacă nu întâmpinăm probleme în ceea ce privește, un proprietar, a fost un proprietar cu care am reușit să ne înțelegem și le mulțumesc pentru înțelegere pe această cale, mai avem însă o discuție cu un proprietar în comuna Vețel, vom putea spune că la sfârșitul lunii iulie conducta de gaz metan Mintia-Brad va fi finalizată, și se vor finaliza probele de presiune și conducta va putea să fie funcțională”.

Cât despre distribuția în municipiul Brad, Cazacu explică: „Urmează așa cum bine știți partea de distribuție, acum două săptămâni am atribuit contractul de proiectare și execuție a distribuției, așa cum vă mai spuneam într-o transmisiune anterioară, urmează să găsim o sursă de finanțare.

Există în acest moment, prin ministerul fondurilor europene, câteva posibilități de a asigura finanțarea pentru distribuție de gaze metan în UAT-uri din România. Se lucrează în acest moment la ghidul de finanțare și dacă ne Dumnezeu ajută în acest an vom putea să accesăm aceste fonduri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *