Natalia Intotero: De când a preluat PNL guvernarea, Ungaria a ajuns să ne dea lecții în diplomație

 2 vizualizări

Deputatul social-democrat, Natalia Intotero, acuză guvernul Orban de incompetență atât în afacerile externe ale statului, cât și în gestionarea epidemiei de coronavirus.

„Pe data de 1 iunie, PNL va împlini 200 de zile de când a preluat guvernarea. Dacă pe plan intern, Guvernul Orban s-a remarcat negativ în această perioadă cu zecile de miliarde împrumutate, cu tunurile din achizițiile publice, cu lipsa măsurilor pentru economie, cu cozile de români de la graniță, cu bâlbâielile legislative și ordonanțele de urgență și militare făcute pe genunchi, situația nu este deloc diferită când vorbim de poziția României pe plan internațional. Statutul României este in scădere, iar acest lucru se datorează actualului guvern” a acuzat deputatul de Brad.

Ce acuze aduce Intotero, Guvernului Orban?

  • De când a preluat PNL guvernarea, unii ambasadori străini se declară fără nonșalanță în favoarea unui partid sau altul și intervin în treburile interne ale României. Acest lucru este nepermis în diplomație, dar la noi se poate.
  • De când a preluat PNL guvernarea, românii sunt exportați pentru agricultura altor state. Din perspectiva liberalilor, România nu are nevoie de ei. Nici nu a contat că este pandemie sau că seceta din regiune pune în pericol agricultura românească și avem nevoie de lucrători agricoli și aici.
  • De când a preluat PNL guvernarea, Ungaria a ajuns să ne dea lecții în diplomație, pentru că al nostru Președinte este într-o frenezie anti-PSD, iar vecinii și etnicii maghiari se aflau în linia sa de tragere. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Președinte pentru această retorică discriminatoare, iar partenerii europeni l-au taxat politic.
  • De când a preluat PNL guvernarea, conducătorii de peste Prut, din Republica Moldova, își permit în sfârșit să acuze România în mod deschis de corupție, după ce țara noastră a donat sute de mii de materiale sanitare în contextul pandemiei.

Intotero recunoaște însă că a votat guvernul Orban, adică, răul pe care îl critică, dar explică și de ce: „Am votat pentru că am pus mai presus interesele României, care se afla în momentul respectiv într-o situație de criză și avea nevoie de un executiv cu puteri depline. Dacă Președintele Iohannis lăsa și el interesele politice și numea un om mai eficient în fruntea țării, nu ajungeam aici. Nu eram nevoită să spun: Ajunge! Este momentul unei noi moțiuni de cenzură!”

1 thought on “Natalia Intotero: De când a preluat PNL guvernarea, Ungaria a ajuns să ne dea lecții în diplomație

  1. Sî voi ce pula de sfinti a-ti facut?toti politicienii fie PNL, PSD, PDL, UDMR sau mai stiu eu ce alte
    litere mai aveti pe acolo, de dupa 90 incoace sunteti ca niste copii de 2 ani care va certati pe o acadea…nu stiti cum sa faceti sa ajungeti la putere sa mai puteti baga niste bani in buzunare. Cum a fost crearea Ministerului de Pretutindeni doar ca sa mai delapidati niste bani si sa ajunga domnisoara Natalia”daca nu aveti suficienti bani puteti sa va luati 2 sau chiar 3 locuri de munca”Intotero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *