VIDEO incredibil din Măguri Răcătău: Pădurile de pe munții din Măgărui Răcătău RASE COMPLET! Explicații penibile ale pădurarilor!

 3 vizualizări

Mai 2020, pădurile ce acoperă munții din comuna Măguri Răcătău au fost rase integral. Deputatul Horia Nasra a prezentat un material video și foto cu defrișările din Măguri Răcătău. Interesante sunt în special capturile foto, pe ani, oferite de Google Earth şi Global Forest Watch.

„Eterna scuză a unor furtuni, a “doborâturilor” nu ţine domnilor! Cineva trebuie să răspundă pentru defrişarea în masă din Măguri Răcătău!

Invit autorităţile, în frunte cu Prefectul Clujului, să se trezească din somnul administrativ. Cât timp dumnealor dorm, pădurea se taie fără nicio oprelişte…” a comentat situația, Horia Nasra.

Măguri Răcătău, mai 2020! Holocaustul pădurii, autorităţile dorm.

Măguri Răcătău, mai 2020. Muntele suferă, defrişarea pădurii este evidentă. Când vezi la faţa locului cum arată munţii fără pădure, fără viaţa şi glas, te întrebi cum este posibil aşa ceva.Vă invit să vizionaţi mai departe un material video, realizat cu doi prieteni, în comuna Măguri Răcătău şi în special capturile foto, pe ani, oferite de Google Earth şi Global Forest Watch.Eterna scuză a unor furtuni, a "doborâturilor" nu ţine domnilor! Cineva trebuie să răspundă pentru defrişarea în masă din Măguri Răcătău!Invit autorităţile, în frunte cu Prefectul Clujului, să se trezească din somnul administrativ. Cât timp dumnealor dorm, pădurea se taie fără nicio oprelişte…Vă invit să urmăriţi şi semnalul de alarmă tras de colegii mei, Ioan Alin Danci şi Ioan Aurel Cherecheș cu privire la protejarea râului Someşul Rece şi a ariei protejate Situl Natura 2000 ROSCI233 Someşul Rece.

Publicată de Gabriel Horia Nasra pe Duminică, 24 mai 2020

Ulterior, cei de la stiridecluj.ro au prezentat cum pădurarii de la Direcția Silvică Cluj l-au acuzat de Horia Nasra de „fake news” și că lemnele prezentat ar fi fost „doborâte de furtună”:

Cum explică pădurarii lipsa marcajului: „se poate datora lipsei cunoștințelor silvotehnice privind punerea în valoare a masei lemnoase coroborate cu faptul ca, prin punerea în valoare (marcare) numărul curent înscris pe arbore în urmă de 3(trei) ani, s-ar putea sa nu mai fie lizibil ca urmare a exploatării masei lemnoase prin corhanire, semitirire, și inevitabil prin inrezinare și trecerea unei perioade lungi de timp de la inventariere”.

Pădurarii, explicație penibilă: „Vântul a doborât brazii”

Pădurarii vin cu alte explicații ridicole pentru site-ul clujean stiridecluj.ro: „Suprafata de fond forestier care a fost prezentata de catre dl. deputat Horia Nasra ca fiind ”zona de munte defrisata”, este parte integrantă din fondul forestier național proprietate publica-privata a unor unități administrative din județul Alba, și se află în administrarea unei structuri silvice private (ocol silvic de regim) care nu este în subordinea Direcției Silvice Cluj. Ceea ce va putem confirma despre acea suprafață de fond forestier este faptul, ca și aceasta, la fel ca multe suprafețe de fond forestier din raza administrativă a Ocolului Silvic Somesul Rece din subordinea Direcției Silvice Cluj, a fost afectată de doborâturile de vânt din iulie 2011, precum și din perioada anilor 2017-2019, fapt certificat și de imaginile preluate din Google Earth. Vis-a-vis de masa lemnoasă exploatată prezentată în imagini, va informam ca aceasta a fost pusă în valoare de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Somesul Rece din subordinea Direcției Silvice Cluj, în urma doborâturilor de vânt produse în perioada 2017-2019, cu respectarea întocmai a instrucțiunilor legale în vigoare, aceasta provenind din fondul forestier proprietate a statului administrat de către Direcția Silvica Cluj prin Ocolul Silvic Somesul Rece. De altfel, volum de masa lemnoasa doborat si rupt de astfel de fenomene meteorologice extreme în perioada amintită a fost de 21.375 mc, suprafață de pădure afectată cifrandu-se la peste 2760 hectare, varsta arboretelor incadrandu-se intre 30 și 90 de ani. La aceasta data, cantitatea de masa lemnoasă exploatată si aflata in faze de exploatare este de peste 14.200 mc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *