Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Satul Păniceni, beneficiarul unor investiții complexe de introducere a apei potabile și a canalizării

Consiliul Județean Cluj, prin intermediul operatorului regional Compania de Apă „Someș” S.A., anunță deschiderea ofertelor depuse în cadrul licitației electronice având ca obiect înființarea rețelei de canalizare în localitatea Păniceni, comuna Căpușu Mare, județul Cluj.

Lucrările, în valoare estimată de 7.960.120 de lei, inclusiv TVA, sunt finanțate din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare, constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe: „Ne dorim ca lucrările la rețeaua de canalizare să fie realizate în paralel cu cele aferente introducerii apei potabile, astfel încât cetățenii Păniceniului să beneficieze cât mai rapid de ambele facilități și să aibă cât mai puțin de suferit ca urmare a lucrărilor de construire care se vor realiza pe teritoriul satului lor”.

Conform caietului de sarcini, viitorul câștigător al licitației va trebui să realizeze o rețea de canalizare în lungime totală de peste 5.850 de metri, care să deservească întreaga comunitate a satului Păniceni. De asemenea, vor mai fi amenajate o stație de epurare, patru stații de pompare a apei uzate menajere, 160 de racorduri la gospodării și alte funcțiuni conexe. 

Menționăm în acest context faptul că satul Păniceni este inclus, de asemenea, în lista localităților în care Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Companiei de Apă „Someș” S.A., va introduce apa potabilă în sistem centralizat. Această investiție este finanțată în cadrul mega-proiectului cu finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro. Licitația aferentă acestei investiții este, la rândul ei, în plină derulare, ofertele depuse fiind în momentul de față în plină procedură de evaluare tehnică și financiară.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *