Boc promite: Tren metropolitan Huedin – Gherla!

articol publicat în martie 21, 2020

Prezent într-o emisiune la Realitatea FM Cluj Emil Boc a anunţat o nouă promisiune: Tren metropolitan Huedin – Gherla!

Practic, conform celor spuse de edilul Clujului, ar urma să utilizeze infrastructura de cale ferată existentă, pe relaţia Baciu/Mera – Jucu/Apahida, iar în viitor să fie extins între Huedin şi Gherla.

“Acum se modernizează calea ferată Cluj-Oradea, este un proiect european major, de care ne-am lipit şi noi. Am cerut deocamdată să ne permită că pe tronsonul Baciu/Mera – Jucu/Apahida să vedem unde putem să stabilim nişte staţii intermediare, care să fie conectate la mijloace de transport în comun înspre oraş. Vom vedea ulterior dacă aceste trenuri vor avea un operator public sau privat.

Să ai asemenea trenuri rapide care să aducă oamenii care stau mai departe și să îi aduci printr-un tren metropolitan ar fi foarte bine. Aici putem aduce resurse pentru toate meseriile din Cluj, nu numai pentru job-urile bine plătite, de ultimă generație, din IT, dar și pentru job-urile bine plătite din domeniul tehnic.

Avem nevoie și de lăcătuși, și de instalatori, de oameni în construcții. Începe să devină sufocantă problema forței de muncă în zona noastră. Ce facem? Trebuie să aducem forța de muncă din județul nostru, apoi din Transilvania și din toată țara. Înainte de a pleca un om din România, poate face un stop la Cluj și putem să găsim o alternativă pentru un loc de muncă”, a declarat primarul Clujului, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

 344 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *