Ansamblu comemorativ inaugurat în Ştei cu ocazia Centenarul Marii Uniri

articol publicat în martie 21, 2020

Primăria orașului Ștei a sărbătorit Centenarul Unirii printr-o serie de festivități la care au a fost prezenți câteva sute de participanți din oraş şi din intreaga zonă Ştei.

În cadrul festivităților a fost sfințit un ansamblu comemorativ in cinstea eroilor neamului (troiță, steagurile oraşului Ştei, tricolorul românesc, steagul U.E.,placheta comemorativă), după care a avut loc un spectacol artistic, în Sala Mare de festivități a Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei, dedicat centenarului, acestui măreț eveniment național. Cele patru unități de învățământ din orașul Ștei – Grădinița cu Program Normal și Prelungit, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”, Colegiul Național „Avram Iancu”, Colegiul Tehnic „Unirea”  au pregătit și susținut programul artistic.

“Această plachetă, fixată pe această stâncă, reprezintă statornicia poporului român, forța și demnitatea lui. Textul inscripționat pe această plachetă se referă la eroii și personajele care și-au adus de-a lungul timpului aportul la procesul de formare a statului național unitar româ” a explicat Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, textul de pe plachetă comemorativă.

 454 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *