Cupru Min Abrud a prezentat un utilaj URIAȘ care va fi folosit din 2019 !

articol publicat în martie 21, 2020

Cupru Min Abrud a prezentat pe o rețea de socializare un utilaj URIAȘ care va fi folosit din 2019!

O filmare cu utilajul de mari dimensiuni a fost postată, vineri, pe pagina de Facebook Cupru Min Abrud. ”An nou cu utilaje noi”, se arată în postare.

Cupru Min S.A. Abrud s-a înființat în anul 2002, prin desprinderea din Compania Națională Minvest Deva, fiind succesoarea Combinatului Minier al Cuprului Roșia Poieni, înființat în 1977. Societatea se află în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și deține dreptul de exploatare pentru cca. 60% din rezervele naturale de cupru ale României.

Cupru Min S.A. Abrud este unicul producător din România care are ca obiect principal de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase.

Exploatarea zăcământului se face în carieră, pe trepte, descendent cu înălțimea treptei de 15m, prin forare cu utilaje de forare Φ250mm, împușcare cu explozivi, încărcare cu excavatoare, încărcătoare frontale pe pneuri și transport cu autobasculante. 

În anul 2017, compania a înregistrat o producție de concentrat de cupru  de 38.162 de tone. 

La data de 31.12.2017, Cupru Min S.A. Abrud avea 556 de angajați.

 1,552 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *