Orașul Huedin va fi legat la rețeaua de gaz: Din primăvară încep lucrările!

articol publicat în martie 21, 2020

După mulți ani de așteptare locuitorii Huedinului se pot bucura că în sfârșit, din primăvară, încep lucrările de introducere a gazului în oraș. Huedinul este singurul oraș din Cluj care nu e încă racordat la rețeaua de gaz.

Mircea Moroșan a anunțat la Radio Cluj că până în toamna acestui an, unii locuitori ai orașului vor putea să se racordeze la rețeaua de gaz: „După multe, multe lupte și foarte multe avize, am reușit să concesionăm distribuția gazului în Huedin. Firma câștigătoare are la dispoziție doi ani că introducă rețeaua de gaz în localitate. Sperăm, chiar toamna aceasta, să avem câteva străzi cu gaz în orașul nostru (…) Din 2009 am început demersurile pentru prelungirea magistralei. În 2012 s-a reușit să fie și executată, iar din 2012, avizele și aprobările necesare le-am obținut până în 2015. După care s-a constatat că există neconcordanțe legislative între Legea achizițiilor publice și Legea concesionării care, în plus, trebuia adaptată la cerințele Uniunii Europene. Abia după trei ani, în mai anul trecut, a reușit Parlamentul să corecteze aceste disfuncții legislative” a declarat primarul Huedinului.

Pe de altă parte, deputații Cornel Itu și Horia Nasra au susținut la rându-le această investiție încă din 2016, liderul de grup al consilierilor județeni PSD, Remus Lăpușan, fiind membru în CA al Transgaz. Pentru cei trei, alături de consilierul județean Ioan Bota, aducerea gazului în Huedin a reprezentat o prioritate politică.

Atât în campania electorală din 2016 de la locale, cât și la parlamentare, deputatul Cornel Itu a promis aducerea gazului în Huedin.

În 2017, deputatul Horia Nasra i-a cerut ministrului Economiei, Gheorghe Şimon, să găsească soluţii pentru deblocarea proiectului privind introducerea gazului metan în oraşul Huedin: „Cea mai mare problemă economică şi socială a Huedinului este generată de faptul că oraşul nu este racordat la gaz metan, lucrările începute în 2009 de introducere a gazului fiind oprite în apropierea Huedinului, în aşteptarea studiilor de fezabilitate în ceea ce priveşte infrastructura de transport şi distribuţie din interiorul localităţii”.

 1,308 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *