Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Florin Tripa: „Întrevăd oportunităţi excelente pentru Moneasa, staţiune balneară de interes naţional şi simbol de forţă al judeţului Arad”

Moneasa, localitate la poalele Apusenilor din județul Arad, beneficiază acum de o nouă şansă de a renaşte, în urma eforturilor guvernamentale de revitalizare a sectorului balneoclimateric românesc.

“Vestea cea bună a sosit vineri, când Guvernul a decis printr-un memorandum acordarea unui ajutor nerambursabil, respectiv grant, în proporţie de 50% din valoarea cheltuielilor eligibile. El se acordă până la maxim 200.000 de euro, pentru cheltuielile ce privesc activităţile economice şi îi vizează în principal pe investitorii din sectorul privat. Partea pozitivă este că programul este aplicabil încă din acest an şi se va derula până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

Nu pot să nu întrevăd oportunităţi excelente pentru Moneasa, staţiune balneară de interes naţional şi simbol de forţă al judeţului Arad. Este şi un semnal pozitiv pentru agenţii economici, care astfel pot pune umărul la renaşterea staţiunii cu sprijin guvernamental. Este exact ceea ce îi sfătuiesc, să prindă curaj, să dezvolte iniţiativă şi să investească în Moneasa.

Fără niciun dubiu măsura adoptată va contribui la dezvoltarea sectorului turistic balnear, precum şi la valorificarea potenţialului în domeniu şi la identificarea mijloacelor de promovare a factorilor naturali de cură utilizaţi în staţiunile de profil. Focusul nostru rămâne Moneasa şi doresc ca aceste rânduri să constituie o încurajare şi o provocare stimulativă pentru investitori”afirmă deputatul PSD Florin Tripa.

Loading

1 thought on “Florin Tripa: „Întrevăd oportunităţi excelente pentru Moneasa, staţiune balneară de interes naţional şi simbol de forţă al judeţului Arad”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *