VIDEO ȘOCANT: TORNADĂ în România! UPDATE: Un AUTOCAR a fost RĂSTURNAT de TORNADĂ !

articol publicat în septembrie 27, 2019 Astăzi, în decursul prânzului, aproape de Drajna, o tornadă s-a format în câteva minute. Dimensiunea tornadei este o primieră în România.

”Să sperăm că nu s-au întâmplat și pagube, a fost într-o zonă de câmp, acolo a găsit elementele dezvoltării. O linie de instabilitate extrem de puternică a traversat Muntenia și a avut astfel de dezvoltări violente” a spus meteorologul Alina Șerban.

Șoferii care se aflau în trafic în momentul în care s-a format tornada s-au oprit speriați, relatează Digi 24. În județul Călărași este în vigoare la această oră un cod portocaliu de căderi izolate de grindină – posibil de medii și mari dimensiuni, vijelie puternică, averse torențiale ce vor cumula izolat 25…35 l/mp, descărcări electrice frecvente.

Ce este o tornadă?

O tornadă sau tornado (din spaniolă tornar = a se întoarce; tornear = răsucire), sau și trombă puternică, este un vânt foarte puternic ce acționează pe un areal redus sub formă de vârtej de aer, fiind frecvent pe teritoriul Americii de Nord unde mai e numit și twister.

Vântul se rotește în atmosferă pe o axă verticală, fiind în corelație cu mișcările de convecție a aerului; este însoțit de nori negri de furtună (cumulus și cumulonimbus). Tromba vârtejului de aer se înalță de la suprafața pământului până la nivelul norilor, această definiție a lui Alfred Wegener (1917) fiind valabilă încă și azi.

UPDATE: Un AUTOCAR a fost RĂSTURNAT de TORNADĂ !

Fenomenul meteo a fost surprins de participanții la trafic. Un autocar în care s-ar afla mai mulți călători s-ar fi răsturnat. Circulația s-a oprit, așteptându-se trecerea uriașului tăvălug care antrenează cantități imense de praf. Oamenii, speriați, au postat imaginile apocaliptice pe rețelele de socializare.

Autocarul s-a răsturnat în județul Călărasi, pe DJ 503, pe raza localității Drajna.Din primele informații ar fi vorba de 39 pasageri, cu posibil 7 victime. Misiunea este in dinamică.

 582 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *