INCREDIBIL: 120.000 euro a costat WC-ul public din Huedin!

articol publicat în martie 21, 2020

INCREDIBIL DAR ADEVĂRAT: WC-ul public din Huedin a costat 120.000 euro !

„120.000 de euro a aprobat Consiliul local Huedin pentru singurul WC public din localitatea clujeană. În afară de faptul că este mare – 153 de metri pătraţi, nicio altă dotare nu justifică preţul ridicat. Primarul localităţii dă vina pe TVA, pe studiu de fezabilitate, pe proiectare, dirigintele de şantier.

Investiţia de peste 100.000 de euro a fost dată în folosinţă, la finalul săptămânii trecute, în localitatea clujeană Huedin, cu ocazia Târgului „Produs de Cluj”, eveniment la care a „descins” un grup de politicieni liberali în frunte cu preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda.

Grupul sanitar, aflat în centrul oraşului, a fost amenajat la subsol  şi are o suprafaţă desfăşurată de 153 de metri pătraţi. În afară de faptul că este mare – fapt ce poate justifica o parte din preţul mare –  WC-ul public are dotări de bază: bazinele de apă ale WC-urilor sunt din plastic, sistemul de tragere a apei este manual, nu sunt uscătoare automate, utilizatorii vor trebui să folosească hârtie pentru a se şterge pe mâini.

Suma permite achiziţionarea unui apartament cu 3 camere în zone bune ale municipiului Cluj-Napoca, oraşul cu cele scumpe imobiliare din ţară. Primăria Cluj-Napoca a plătit 191.498 de euro pentru patru toalete publice de lux, ceea ce înseamnă că una singură costă aproape 50.000 de euro. Recent, astfel de toalete publice au fost achiziţionate şi de Constanţa, la un preţ asemănător” a scris într-o investigație jurnalistul Remus Florescu, pentru Adevărul.ro

Mai mult decât atât, la solicitarea unor explicații de către jurnalistul Remus Florescu, primarul localității, Mircea Moroșan a răspuns arogant: „Nu aveţi voi la Cluj aşa ceva. Sunt 10 camere, lift pentru persoane cu dizabilităţi (nu e lift , ci elevator – n.r.), racordarea la apă a costat, evaluarea, canalizarea.”

 „Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC. Lucrarea în sine nu e aşa de scumpă, circa 300.000 de lei (circa 65.000 de euro), dar pentru că suntem instituţie de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea. Pe lângă investiţia efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de şantier (…) Nu aveţi voi la Cluj aşa ceva. Sunt 10 camere, lift pentru persoane cu dizabilităţi (nu e lift , ci elevator – n.r.), racordarea la apă a costat, evaluarea, canalizarea” a explicat primarul Huedinului pentru Adevărul.ro

 338 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *