Oportunitate pentru zona Munţilor Apuseni: TVA redus pentru produse eco, MONTANE sau tradiţionale

articol publicat în septembrie 27, 2019

Oportunitate pentru zona Munţilor Apuseni, după ce O.U.G. nr. 31/2019 a fost publicată în MO nr. 403/23.05.2019. Practic, prin ordonanţa de urgenţă dată de Guvernul Dăncilă au fost aduse modificări la cota de TVA aplicabilă la livrarea produselor alimentare de înaltă valoare calitativă.

Cota redusă de TVA de 9 % se aplica la livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele. Prin normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal sunt stabilite codurile NC corespunzătoare acestor bunuri.

Începând cu 1 iunie 2019, prin introducerea lit. k)., la art. 291, alin.(3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, actualizat, se reduce cota de TVA de la 9% la 5% la livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, eco, tradiţionale, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Livrarea acestor alimente va fi însoţită de copia documentului de recunoaştere / atestare / certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepţia livrării efectuate către consumatorul final.

Informaţii suplimentare sunt disponibile la adresa www.anaf.ro, la Biroul central de asistenţă telefonică a contribuabililor (tel.: 031-403.91.60) şi la birourile de asistenţă pentru contribuabili din unităţile fiscale.

 173 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *