COD GALBEN de vreme rea în Apuseni. Se anunţă ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

articol publicat în iunie 10, 2019

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea, valabil luni, 10 iunie, în intervalul orar 12:00 – 23:00. În Munţii Apuseni și în mare parte a Transilvaniei de Nord se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale.

Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, în perioada 10 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 23:00, este în vigoare atenționare meteo privind manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

 153 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *