Garda de Mediu Bihor a amendat cu 15.000 de lei tăietorii de lemne din Padiş

articol publicat în iunie 12, 2019

Garda de Mediu Bihor a amendat cu 15.000 de lei tăietorii de lemne din Padiş, după ce  două firme care au fost angajate de Direcţia Silvică Bihor să coboare din pădurile din Munţii Apuseni, în zona Padiş, copacii puşi la pământ în urma furtunii din septembrie 2017, au distrus platourile pe unde au tras lemnele.

Comisarii de mediu din Bihor au urcat în zona montană şi au declanşat un control, ale cărui concluzii finale le-au tras acum. Potrivit comisarului şef Mihai Togor, cele două societăţi comerciale au fost amendate cu câte 7.500 de lei fiecare.

“Am făcut constatările, măsurători, fotografii, vom pune datele cap la cap şi le vom confrunta cu documentele şi hărţile. Unele dintre acele condiţii – cum ar fi gestionarea deşeurilor, transportul – nu au fost respectate”, a declarat Mihai Togor, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor.

Potrivit lui Togor, în zonă au fost identificaţi cinci agenţi economici şi toţi aveau autorizaţiile necesare pentru valorificarea lemnului în zonă, aşa cum prevede procedura pentru avizarea exploatărilor lemnoase în zonele protejate, însă, APNA le-a impus acestor firme peste 20 de condiţii şi, din câte se pare, acestea nu le-au respectat în totalitate.

 300 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *