Gaură de 11 miliarde în buget! Se trece la tăieri de bugete şi concedieri, proiectele PNDL în pericol!

articol publicat în septembrie 27, 2019

Liderii PSD și conducerea centrală a partidului au discutat miercuri, la Vila Lac 1, despre problemele majore pe care bugetul le va avea în a doua jumătate a anului. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a informat Comitetul Executiv Naţional al PSD că există un deficit de 11 miliarde de lei, fiind nevoie de eforturi serioase pentru recuperarea a 7 miliarde de lei.

Potrivit unor surse participante la şedinţa PSD, Teodorovici a anunţat că este nevoie de economii serioase, pentru a nu se apela la împrumuturi masive. Astfel, la rectificarea promisă pentru 31 iulie urmează să te taie fondurile de la anumite proiecte, începând cu cele care nu sunt încă în implementare. Eliminate vor fi şi anumite programe sociale mai puţin cunoscute.

PNDL MAI ARE NEVOIE DE INCA 1 MILIARD DE LEI

“Chiar dacă a mai primit săptămâna trecută 500 milioane de lei, în continuare PNDL are nevoie de finanțare suplimentară, întrucât există riscul ca proiectele de investiții cu finanțare din această sursă să se blocheze în prima jumătate a lunii iulie.

Printr-un nou proiect de HG, autoritățile cer suplimentarea bugetului PNDL cu încă un miliard de lei. Astfel, conform documentului, după suplimentarea cu 500 de milioane de lei, repartiția creditelor bugetare pe cele două etape ale programului este următoarea: * 483.590 mii lei pentru PNDL etapa I; * 2.516.410 mii lei pentru PNDL etapa a II-a.

În cadrul PNDL etapa I, din obiectivele de investiții incluse la finanțare au rămas în execuție un număr de 2.173 obiective de investiții pentru care trebuie asigurate fonduri până la finalizarea acestora, fiind necesară suma de 4,05 miliarde lei.

Pentru ambele etape ale programului, se estimează consumarea integrală a creditelor bugetare în prima parte a lunii iulie, având în vedere faptul că cererea săptămânală de transfer a sumelor angajate prin program este de aproximativ 300 de milioane de lei, se arată în document. Suma de 1 miliard de lei prevăzută prin proiect a fi alocată din Fondul de rezervă pentru finanțarea PNDL etapele I și II ar urma să asigure continuitatea derulării programului în perioada imediat următoare, în condițiile în care pe perioada verii sunt realizate majoritatea lucrărilor aferente obiectivelor de investiții incluse în program” arată cei de la ArenaConstruct.ro .

Pensiile speciale vor fi impozitate și cu 80%!

Surse din PSD au declarat pentru Știrile Pro TV că una din soluții ar putea fi ”impozitarea drastică” a pensiilor speciale acordate judecătorilor, parlamentarilor, primarilor și magistraților.!

Este vorba despre un impozit progresiv care ar putea să ajungă până la 80 % în cazul pensiilor speciale!

 268 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *