“Întâlnirea moţilor cu istoria” de la Dupăpiatră a ajuns la a XLVII-a ediție

articol publicat în iulie 7, 2019 Cea de-a XLVII-a ediție a manifestării cultural-patriotice și religioase „Întâlnirea moților cu istoria” se desfășoară în acest sfârșit de săptămână în localitatea Dupăpiatră, comuna Buceș din județul Hunedoara, acest eveniment fiind organizat în scopul de a omagia lupta eroică a localnicilor de aici în timpul Revoluției Române de la 1848-1849 din Transilvania.

Manifestarea cultural-patriotică și religioasă se desfășoară în zona mirifică a localității Dupăpiatră din Țara Moților.
  • Sâmbătă, 6 iulie 2019, începând cu or 18, are loc o discotecă, participanții având ocazia să admire un impresionant foc de tabără și un foc de artificii.
  • Duminică, 7 iulie 2019, de la ora 11 dimineața,se oficiază o slujbă religioasă în memoria eroilor și se depun coroane de flori la Monumentul istoric ”Crucea Iancului”. După evocarea istorică intitulată ”Contribuția moților la apărarea gliei strămoșești” are loc un amplu spectacol folcloric susținut de renumiți și apreciați interpreți de muzică populară, acompaniați de formația instrumentală condusă de prof. Ionel Coza.

 489 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *