Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Petiţie ONLINE pentru repararea drumului DJ 107p Gilău-Mărişel

articol publicat în august 4, 2019 Site-ul drumurilenoastre.ro a creat o petiţie online pentru repararea drumului DJ 107p Gilău-Mărişel.

Drumul de la Gilău la Mărişel este o ruşine! Semnează PETIŢIA pentru REABILITAREA DJ 107P Gilău – Mărişel – DN 1R!

Drumul judeţean de la Gilău la Mărişel este o ruşine pentru judeţul Cluj. În ultimii ani, drumul s-a transformat într-un cimitir pentru maşinile clujenilor din zonă şi un impediment pentru turismul din Apuseni, o antireclamă, în condiţiile în care în ultima iarnă turiştii au venit în număr mare la pârtiile de ski din Mărişel!

Însă cei îndrituiţi cu modernizarea drumului judeţean, cei care promit anual reabilitarea acestuia dau din umeri neputincioşi: Consiliul Judeţean Cluj este o instituţie fantomă, condusă de politicieni mediocrii din punct de vedere administrativ, care ocazional, între două vacanţe, mai trimit comunicate de presă cu realizări inexistente. Faptul că în ultimii ani s-au lăudat de mai multe ori cu începerea reabilitării drumului judeţean, DJ 107P Gilău – Mărişel – DN 1R, arată de fapt dezinteresul total al Executivului Consiliului Judeţean Cluj faţă de problemele judeţului.

Istoricul promisiunilor conducerii instituţiei:

1 septembrie 2016:“Drumul judeţean de interes turistic DJ 107P Gilău (DN1) – Someşul Rece – Mărişel – Fântânele (DN1R) a intrat în reparaţii În cadrul programului de lucrări care vizează întreţinerea infrastructurii rutiere a judeţului, pe drumul judeţean DJ 107P Gilău (DN1) – Someşu Rece – Mărişel – Fântânele (DN1R) au demarat şi se desfăşoară în ritm susţinut lucrări de întreţinere şi reparaţii care vizează un tronson cu o lungime totală de peste 44 de kilometric”, a anunţat Alin Tişe.

4 septembrie 2017:„Mă bucur să pot anunţa clujenii că în perioada imediat următoare vom demara lucrările de modernizare a acestui drum judeţean de o importantă cu adevărat strategică pentru judeţul Cluj şi pe care sunt situate multe dintre cele mai importante obiective turistice şi recreative din judeţ precum complexul de lacuri Tarniţa-Someşul Cald-Gilău, comuna Mărişel, respectiv lacul de acumulare Beliş-Fântânele. Sute de mii de persoane, clujeni şi turişti, deopotrivă, vor avea astfel la dispoziţie o variantă mult mai rapidă şi facilă de a ajunge din drumul european E60/DN1 spre inima Munţilor Apuseni”, a anunţat Alin Tişe.

22 mai 2018: “Au demarat lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean Gilău – Someşu Rece – Mărşsel – DN 1R Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R, un proiect amplu ce vizează tronsonul cu o lungime de 44,26″.

4 aprilie 2019: „Lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 107P (DN 1) au fost reluate, a anunțat Consiliul Județean Cluj.
Pe drumul județean DJ 107P (DN 1), Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R, lucrările de reabilitare şi modernizare au fost reluate. Acestea au fost suspendate pe perioada iernii. 

Demarată în cursul anului trecut, investiția pe drumul județean vizează un tronson cu o lungime de 44.26 kilometri. În această etapă, conform autorităților, se execută operațiuni de frezare a căii de rulare. Aceste operațiuni au loc în vederea turnării celor două straturi de asfalt, binder și strat de uzură. Lucrările se desfășoară pe raza localității Gilău, de la joncțiunea cu drumul național DN 1″.

Programul de modernizare a drumurilor judeţene, susţinut de Consiliul Judeţean Cluj, este falimentar, reabilitarea drumurilor județene fiind cel mai mare EȘEC al Consiliului Județean Cluj.

Prin urmare, ne propunem să strângem un număr considerabil de semnături pentru a grăbi reabilitarea drumului judeţean şi pentru a le înainta consilierilor judeţeni clujeni, parlamentarilor clujeni, prim-ministrului României şi preşedintelui României! 

Haideţi să ne solidarizăm pentru reabilitarea drumului DJ 107P Gilău – Mărişel!

Pentru a semna petiţie CLICK AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *