”Transalpina de Apuseni” prinde viaţă: S-a semnat contractul de finanţare! Suma este URIAŞĂ!

articol publicat în martie 21, 2020

Oficialii Consiliului Judeţean Alba au semnat contractul pentru una dintre cele mai importante investiţii în infrastructura din Munţii Apuseni, este vorba despre DJ 107 I, supranumit și ”Transalpina de Apuseni”.

Peste 41,6 milioane de euro sunt alocaţi pentru acest obiectiv. Consiliul Județean Alba va contribui cu valoarea neeligibilă a proiectului, adică puțin peste 400.000 de lei, restul fiind bani europeni, POR 2014-2020.

”Transalpina de Apuseni” este o lucrare de amploare: va avea o lungime de 78,43 de kilometri, cu 6.700 de metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și nenumărate traversări și podețe.

Drumul va face legătura între Aiud (DN1 și Autostrada Sibiu – Cluj Napoca) și o serie de localități din Munții Apuseni. Va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat, unde va face legătura cu DN 74 (în zona Bucium Cerbu)

Este o zonă considerată cu un mare potențial turistic, dar până acum neglijată. Pe de o parte drumul va face ușor accesul spre diferite monumente ale Apusenilor, iar pe de altă parte va revitaliza comunitățile locale din zonă, aproape izolate din cauza drumurilor proaste.

 697 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *