O femeie din Bucium, de 60 de ani, condamnată la închisoare cu suspendare, pentru contrabandă cu 22 pachete de ţigări

articol publicat în august 27, 2019

O femeie din Bucium, de 60 de ani, condamnată la închisoare cu suspendare, pentru contrabandă cu 22 pachete de ţigări.

”În sarcina acesteia s-a reţinut că la data de 12 octombrie 2017 au fost găsite la sediul V.I. Întreprindere Individuală din comuna Bucium 15 pachete ţigarete (300 bucăţi ţigarete) marcă Marble, fără timbru fiscal şi fără a se poseda acte de provenienţă. Aceeaşi situaţie se menţionează şi pentru data de 12 decembrie 2017 când au fost găsite 7 pachete de acelaşi tip de ţigarete (140 ţigarete), bunuri care nu posedau timbru fiscal şi pentru care nu s-a justificat provenienţa, acestea impunându-se să fie plasate sub regim vamal”, se arată în rechizitoriul Parchetului.

”La individualizarea pedepsei care s-a aplicat inculpatei V. I. D. pentru comiterea infracţiunii de contrabandă (2 acte materiale) s-au avut în vedere limitele de pedeapsă menţionate în actul de incriminare, valoarea prejudiciului cauzat apreciat ca fiind redus, persoana inculpatei care nu posedă antecedente penale, faptul că a recunoscut comiterea faptelor şi a avut o atitudine cooperantă în timpul procesului. Constatându-se că inculpata nu a mai fost anterior condamnată, pedeapsa este închisoare de 1 an şi 5 luni. Inculpata şi-a manifestat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii şi apreciindu-se reeducarea sa poate avea loc şi fără executarea efectivă a pedepsei potrivit art. 91 Cod penal s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilindu-se termen de supraveghere de 2 ani acesta urmând să se calculeze de la data rămânerii definitive a hotărârii”, astfel motivează judecătorul decizia.

Decizia judecătorilor din Câmpeni a fost pronunţată în 6 august 2019 şi a rămas definitivă pentru că femeia nu a mai făcut apel: ”La individualizarea pedepsei care s-a aplicat inculpatei V. I. D. pentru comiterea infracţiunii de contrabandă (2 acte materiale) s-au avut în vedere limitele de pedeapsă menţionate în actul de incriminare, valoarea prejudiciului cauzat apreciat ca fiind redus, persoana inculpatei care nu posedă antecedente penale, faptul că a recunoscut comiterea faptelor şi a avut o atitudine cooperantă în timpul procesului. Constatându-se că inculpata nu a mai fost anterior condamnată, pedeapsa este închisoare de 1 an şi 5 luni. Inculpata şi-a manifestat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii şi apreciindu-se reeducarea sa poate avea loc şi fără executarea efectivă a pedepsei potrivit art. 91 Cod penal s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilindu-se termen de supraveghere de 2 ani acesta urmând să se calculeze de la data rămânerii definitive a hotărârii”, astfel motivează judecătorul decizia.

 190 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *