Tarniţa nimănui şi a tuturor: Dezmăţ şi business pe sursa de apă a Clujului

articol publicat în august 31, 2019

Duminică, după ora prânzului, pe Tarniţa, petrecerile sunt în floare. Clujenii se bucură de vremea bună, de luciul lacului, răcoarea muntelui şi frumuseţea peisajelor din zonă, ingrediente excelente pentru creşterea numărului de turişti din zonă.

Nimeni nu poate interzice o petrecere privată pe malul lacului, însă în momentul în care, o petrecere, pe un ponton, se transformă într-un eveniment FISCALIZAT, cu sute de participanţi, avizele din partea instituţilor statului sunt absolut importante.

Întrebările noastre către organizatorii petrecerilor sunt următoarele, (fără a vă acuza de ceva):

 1. Care sunt măsurile preventive pentru a înlătura orice incident tragic – adâncimea considerabilă a lacului este un risc pentru participanţii care nu ştiu/pot înota.
 2. Aveţi autorizaţii de la Garda de Mediu, Apele Române, ISU?
 3. Ştiţi că este interzis folosirea skijet-urilor pe lac, sursa de apă potabilă a clujenilor?

La şi mai multe întrebări ne pot răspunde, soţul doamnei deputat Steluţa Cătănciu (ALDE) care este directorul Hidroelectrica Cluj şi Ioana Diaconescu, şefa Administrației Bazinale Someș Tisa (ABAST), apropiată a directorului Apelor Române, Victor Sandu. Stimaţi directori, domniile voastre pot analiza această speţă sau vara viitoare lacul Tarniţa se va transforma într-un spaţiu al petrecerilor private fiscalizate fără zero autorizaţii?

 3,716 vizualizări

3 thoughts on “Tarniţa nimănui şi a tuturor: Dezmăţ şi business pe sursa de apă a Clujului

 1. Buna ziua! Nu știu cine a scris acest penibil articol! Firma care operează acolo are toate Autorizațiile necesare funcționarii și desfășurării a unor evenimente ca sunt publice sau private! Pot sa va spun ca exista contracte cu firme de securitate in ceea ce privește buna desfășurare a activității și siguranța invitaților atât pe apa cât și pe uscat! Nu știu despre ce skijeturi discutați… societatea nu deține așa ceva și nu promovează asta! Societatea in cauza deține hidrobiciclete electrice! Mai mult de atât, societatea este printre singurele din zona care colectează gunoiul menajer și apele reziduale într-un mod corect! Tot aceasta societate a invitat instituțiile statului la o acțiune de curățirea a lacului, care va avea loc luna aceasta! Stimați oameni de presa …… lăsați can-canurile ieftine și calomnioase! Ocupați-vă de probleme serioase și reale, nu bârfe!
  Ridic și eu o problema domnilor! In ce cadru organizat de pe lacul Tarnita pot turiști sa ajungă la apa? Unde pot servi o băutura sau o mâncare într-un mod civilizat!? Sunt destul de mulți turiști nu??
  Unde își arunca gunoiul?? Unde se deversează toate apele menajere de la cabanele din zona? Tot gunoiul de pe lac, improvizațiile și acareturile făcute nu va interesează ???
  Nu inteleg de ce va legati de niște oameni care încearcă sa aducă un plus valoare zonei într-un mod corect și legal?
  Promovați turismul și lucrurile bune nu bârfele și minciunile!
  Semnat: Administrator Pontoon events

 2. Se spune “cu zero autorizații”. A spune “fără zero autorizații” e ca și cum ai afirma că vor fi autorizații, cel puțin una… 🙂 Altfel, foarte bine că luați atitudine. Rock on. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *