Gabriel Costea (Feleacu): Dăm start execuției canalizării în Feleacu!

articol publicat în august 31, 2019 Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea, a anunțat recent că a dat start execuției canalizării în Feleacu.

„La începutul acestei săptămâni am dat ordinul de începere a lucrării de canalizare în Feleacu și am predat amplasamentul pentru execuția lucrării către constructor. Din acest moment constructorul are la dispoziție 5 zile pentru organizarea de șantier și mobilizarea echipelor în teren.

La începutul săptămânii viitoare vom intra cu primele echipe pe unele sectoare de drum. Urmează să anunțăm locuitorii de pe străzile respective și vom încerca să găsim modalități de lucru pentru ca deranjul cauzat să fie cât mai mic.

Execuția acestei lucrări se întinde pe o perioada de 20 de luni (exceptând lunile friguroase de iarna). Am făcut toate eforturile și am reușit împreună cu proiectanții să finalizăm etapa de proiectare și sa obținem toate avizele necesare emiterii autorizației de construcție în 3 luni, așa cum v-am comunicat în luna mai, iar din acest moment putem începe execuția lucrării. Lungimea pe care se execută această lucrare este de 42 km, finanțarea este atrasă din fonduri guvernamentale, iar după finalizarea lucrarilor rețeaua o sa fie dată în exploatare către Compania de Apă Someș” a anunțat Costea.

Guvernul României, prin Planul Național de Dezvoltare Locală II, a alocat comunei Feleacu, în 2017, 14,7 milioane de lei (18 milioane cu TVA) pentru un singur proiect. Este vorba despre prima etapă a proiectului de canalizare și epurare a apelor uzate din Feleacu. Lungimea totală a rețelei de canalizare menajeră sub presiune ar urma să fie, în primă instanță, de 28.723 de metri liniari.

 236 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *