Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Peste 200 de locuinţe din Brad vor fi reabilitate termic printr-un proiect finanţat din fonduri europene

articol publicat în martie 21, 2020

Peste 200 de locuinţe situate într-un cartier sărac al municipiului Brad vor fi reabilitate termic printr-un proiect finanţat din fonduri europene care îşi propune să îmbunătăţească nivelul de trai al familiilor din zonele de periferie ale localităţii, contractul de execuţie a lucrărilor fiind semnat joi de autorităţile locale. Cele 200 de locuinţe sunt în blocurile 105 G de pe strada Adrian Păunescu, 60 de pe Aleea Patriei, respectiv blocurile 29 şi 30 de pe Aleea Privighetorilor.

Valoarea lucrărilor contractate în cadrul proiectului „Comunitatea Brad – Acceptă sprijinul nostru” se ridică la peste 1,97 de milioane de lei şi vizează reabilitarea termică a patru blocuri de locuinţe în care locuiesc 245 de familii.

Lucrările vor cuprinde atât proiectare, cât şi execuţie pentru fiecare bloc în parte şi se vor derula pe o durată de trei luni. Blocurile vor fi anvelopate cu materiale termoizolante, faţadele vor fi refăcute, vor fi reparate acoperişurile, iar ferestrele vechi vor fi schimbate cu altele noi, stil termopan.

În urma finalizării lucrărilor, se estimează o scădere a emisiilor de CO2 cu peste 40% şi o reducere a consumului de energie cu peste 50% faţă de valorile iniţiale.

„Mă bucur că am reuşit să semnăm contractul cu constructorul care va reabilita termic patru blocuri din municipiul Brad, beneficiare fiind aproximativ 700 de persoane. Prin acest proiect vom creşte calitatea vieţii pentru un număr important de familii care locuiesc în aceste blocuri. Vom fi atenţi ca lucrările să se desfăşoare la calitatea şi termenele prevăzute în contract”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *