Târgul de animale de la Sălciua, un eveniment tradițional al moților din Apuseni care a ajuns la 112 ani !

articol publicat în noiembrie 3, 2019

Târgul de la Sălciua, un târg de animale important din Apuseni, cu o tradiție de 112 ani, se desfășoară astăzi, 20 octombrie, începând cu ora 9.00,  evenimentul fiind organizat de primăria comunei Sălciua, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală din Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare (GAL), Consiliul Județean Alba și Asociaţia ”Tradiții din Sălciua.

Organizatorii târgului au pregătit expoziţii cu produse realizate de producători şi meşteri populari locali, expoziţii de utilaje şi nelipsita muzică populară autentică, într-un spectacol cu jocuri şi cântece din Apuseni.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a aprobat organizarea unei expoziții de bovine în comuna Sălciua, doar cu bovine de pe teritoriul județului Alba și fără a avea loc activități de vânzare-cumpărare a animalelor. Cele mai frumoase bovine și proprietarii acestora vor fi premiați de către organizatori.

Evenimentul se va încheia cu un program artistic susținut de Centrul Județean de Cultură ”Augustin Bena” împreună cu formațiile comunelor Sălciua, Livezile, Unirea, Stremț și Ocna Mureș.

 1,512 vizualizări

1 thought on “Târgul de animale de la Sălciua, un eveniment tradițional al moților din Apuseni care a ajuns la 112 ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *