VIDEO: Incendiu de pădure în Buceş, vârful Vulcan! La ora 19.00 incendiul nu era stins!

articol publicat în martie 21, 2020 Update 3

Zeci de pompieri ai ISU Alba şi Hunedoara nu au reuşit să stingă incendiul, deosebit de grav nici la ora 20.00!

Update 2

Incendiu de pădure în Buceş, vârful Vulcan! La ora 19.00 incendiul nu era stins!

Update 1 (informare ISU Alba)

Pompierii de la ISU Alba acționează de dimineaţă de la ora 08.00 cu un ofițer, 11 subofițeri, două autospeciale de intervenție cu capacitate mărită de trecere, împreună cu angajații de la Ocolul Silvic Abrud, SVSU Abrud și SVSU Ciuruleasa pentru stingerea unui incendiu de pădure/litieră în munții Vulcan (zona Buceș-Vulcan).

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, în zonă a fost trimis și un avion Spartan.

De asemenea, pentru coordonarea acțiunilor de intervenție din teren se deplasează la fața locului, Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai și Inspectorul Șef, Lt.col. de la ISU Alba, Costea Ovidiu, arată sursa citată.

Ştirea iniţială (informare ISU Hunedoara)

Mai multe hectare de pădure sunt afectate de incendiile de vegetaţie izbucnite în rezervaţiile Buceş – Vulcan şi în Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, cele două incendii de pădure din nordul şi sudul judeţului sunt încă active: “Pentru lichidarea incendiului la vegetaţia de la baza pădurii de foioase şi conifere, din zona Buceş-Vulcan, se luptă 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Orăştie şi ai Staţiei Brad, precum şi 11 lucrători silvici. Propagarea incendiului este favorizată de vegetaţia uscată abundentă. În total au fost afectate până acum, aproximativ 25 de hectare de litieră de pădure”.

 736 vizualizări

1 thought on “VIDEO: Incendiu de pădure în Buceş, vârful Vulcan! La ora 19.00 incendiul nu era stins!

  1. Nici nu au cum sa nu arate asa si vor arata si mai rau atita timp cit nu se vor lua masuri inpotriva celor care trensporta cu masini de tonaj greu minereu s-au steril de la Rosia Montana si care trec in convoi cu velocitate maxima atit la dus cit la intors de se zguduie muntele,terenurile si casele .Dar vad ca nu vede nimeni ca au loc alunecari de teren,drumurile s-au rupt si lăsat, unde era coasta acum este șes si nu mai este mult pina cind or sa coboare la vale cu totul,nu se va mai putea circula deloc.Prea mari interese in joc ca sa intereseze pe cineva de zonele si locuitorii acestor meleaguri.Doar banii conteaza ,pacat ca le intra prea putini in buzunarele lor,cei multi se duc in afara la cei care exploateaza,nu cred ca ar trebui sa distruga tot in cale si sa nu tina cont de nimic pe unde trec.Dar..
    .santem neputinciosi si nu putem face nimic noi cei de jos in fata marilor sus pusi.Doar Dumnezeu ai poate pedepsi ptr tot si toate,pina atunci….noi toti vom avea de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *