Pestă Porcină Africană, prezentă în inima Apusenilor!

articol publicat în noiembrie 3, 2019 Prezenţa Pestei Porcine Africane a fost confirmată în această săptămână la doi porci dintr-o gospodărie din comuna Vidra, sat Goieşti.

„În respectiva exploatație, aflată sub observație sanitar-veterinară, se aflau doar cei doi porci. S-a interzis introducerea altora în gospodărie, dar și pătrunderea persoanelor străine, având în vedere că ar putea veni în contact cu alți porci. Pe scurt, s-au depus toate diligențele necesare astfel încât, în cazul în care se confirmă, să se limiteze răspândirea.

O echipă formată din mai mulți medici veterinari s-a deplasat miercuri în zona respectivă și a început ancheta epidemiologică. 

S-a efectuat dezinfecția exploatației afectate, a spațiilor de adăpost a porcilor, aleilor și perimetrelor, a ustensilelor și materialelor, respectiv a obiectelor posibil contaminate, iar hrana depozitată pentru cei doi porci a fost neutralizată.

Subliniem că Pesta Porcină Africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni. Acest virus are, însă, impact la nivel economic și social, a transmis purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, Dragoș Suciu.

 167 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *