Un fermier din Abrud dă de pământ cu Apele Române

articol publicat în martie 21, 2020 Liviu Crişan, un fermier din Alba, a descoperit de curând că trebuie să plătească o taxă pentru ca animalele pe care le deţine să poată bea apă din văi sau râuri şi că trebuie să plătească în total 3.500 de lei.

”Ştiaţi că vacile, oile, caprele şi porcii nu mai pot bea apă din izvoarele şi văile patriei fără a avea autorizaţie de la Apele Române? Nimic ieşit din comun până aici dar problema apare în momentul când încerci să obţii această autorizaţie. Ţi se spune într-un mod foarte drăguţ în vedere că trebuie să plăteşti 1.500 lei o taxă pt eliberare a autorizaţiei, iar documentaţia nu poate să o facă decât o firmă privată agreată de Apele Române care mai percep o taxă, după spusele funcţionarilor de acolo, de încă 2.000 lei. Deci în concluzie animalele din bătătura omului mai pot bea apa acestei ţări numai după ce proprietarul plăteşte 3.500 de lei. Posibil să fie o chestie foarte normală, dar cred că şi aceasta, printre multe altele, ajută la declinul zootehniei româneşti care, probabil, dacă nu luăm noi fermierii atitudine, va dispare cu desăvârşire. PS. Autorizaţia este valabilă 2 ani şi neobţinerea acesteia în termenul legal se pedepseşte cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei. Oare în ce ţară şi în ce epoca trăim şi cât ne vom mai lasă călcaţi în picioare?”, a scris fermierul Liviu Crişan în Grupul Văcarilor din România.

Reprezentanţii SGA Alba susţin, în replică, că autorizaţia  fost impusă printr-un ordin emis de ministrul Agriculturii în iulie 2019.

 549 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *