Horea Matiș: Important este să avem mai mulți candidați nu ca în 2016 când au fost doar patru!

articol publicat în martie 21, 2020 Într-un răspuns acordat unui locuitor al orașului Huedin, candidatul la primăria Huedin din partea USR, Horea Dorin Matiș a precizat că este important ca în 2020 să existe mai mulți candidați, nu ca în 2016.

Din păcate … ați pierdut din start. Avem nevoie de oameni care vin din mediul privat. De ce? Pentru că cei din privat înțeleg mult mai bine conceptul de management eficient. Noi, ca și toate primăriile din țară avem nevoie de manageri buni, din pãcate Dorin Matis nu face parte din aceasta categorie” a scris pe o rețea de socializare Dinu Toadere.

Răspunsul lui Matiș nu a întârziat să apară: „Nu este vorba de a pierde sau de a câștiga ci de a oferi o alternativă pentru cei care au alte așteptări de la administrația locală. Am avut la Huedin în anul 2008 un primar care a venit din mediul privat (domnul Liviu Giurgiuman) care a renunțat după nici trei luni la mandatul de primar. Sunt mai multe motive care au stat la demisia acestuia și nu vreau să insist acum pe acestea. La “stat” nu este ca la “privat” deoarece problematica administrativă presupune o abordare și o relaționare complexă. Experiența managerială în instituții ale statului este foarte importantă în condițiile în care administrația locală este mult diferită de cea din mediul privat. Toate acestea nu înseamnă că nu este benefică o candidatură care să vină din mediul privat și cred că ar fi benefică în peisajul poitic local. Important este să avem mai mulți candidați nu ca în 2016 când au fost doar patru și nu prea aam avut dintre ce să alegem.

 317 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *