Jandarmii din Câmpeni au confiscat brazi transportați ilegal de către un bărbat din Tomușești

articol publicat în decembrie 17, 2019 Jandarmii din Câmpeni au confiscat brazi transportați ilegal de către un bărbat din Tomușești.

Bărbatul a fost descoperit ieri 12 decembrie, a.c., în zona localității Valea Bistrii în urma unei patrule intercomunale desfășurate de un echipaj de jandarmi,  pe un drum forestier. În urma verificărilor efectuate de jandarmi, bărbatul în vârstă de 46 de ani, din localitatea Tomușești, județul Alba  nu deținea documentele de proveniență a brazilor, iar materialul lemnos nu era marcat cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele legislative în vigoare.

Întreaga cantitate de brazi a fost confiscată și predată unui reprezentant al Ocolului Silvic Valea Arieșului, conform prevederilor legale.

Conform Legii nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, reprezintă contravenție „transportul de la locul de recoltare al pomilor de Crăciun recoltați de pe teritoriul național și al materialelor lemnoase nemarcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare”, precum și „deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței acestora”

 204 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *