Un pădurar de la Ocolului Silvic ”Horia Apuseni” a fost condamnat la „închisoare cu amânare”

articol publicat în decembrie 22, 2019 Pădurarul Matei Vasile Mariu de la Ocolului Silvic ”Horia Apuseni”, structură privată administrată de consiliile locale din zonă, a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru favorizarea făptuitorului şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

”În baza art. 38, 39 Cod penal contopeşte pedepsele în pedeapsa cea mai grea 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de pedeapsă de 1 lună, rezultând o pedeapsă de 9 luni închisoare. În baza art. 83 Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani”, se precizează în minuta hotărârii isnatnţei.

Stranie decizie a instanței, „amânarea aplicării pedepsei” însemnând că pădurarul poate să îşi păstreze, în continuare, locul de muncă.

De ce a fost judecat pădurarul?

”Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a S.J.A. Alba şi priveşte infracţiuni săvârşite de doi agenţi de poliţie  – şeful unui post de poliţie şi ajutorul său din cadrul I.P.J. Alba, un lucrător silvic şi o persoană fără calitate specială. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe obiecte, înscrisuri şi alte bunuri care pot constitui mijloace de probă, precum şi suma de 407.700 lei. În fapt, s-a reţinut că, în perioada decembrie 2016 – aprilie 2017, lucrătorul silvic, prin neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, a permis sustragerea de material lemnos din cantonul repartizat în administrare, fără a lua măsuri de constatare a unor contravenţii şi infracţiuni silvice comise de mai multe persoane, împiedicând prin acţiunile sale efectuarea cercetărilor cu privire la acestea”, se afirmă într-un comunicat făcut public de Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.

 

 

 2,151 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *