declic.ro: Scrie și tu guvernanților pentru a le cere să trimită dosarul Roșia Montană la UNESCO !

articol publicat în ianuarie 23, 2020 Cei de la declic.ro au lansat o petiție prin care avertizează românii că actualul guvern se pregătește să arunce în aer șansa Roșiei Montane de a intra în UNESCO și îi invită pe doritori să scrie guvernanților pentru a le cere să trimită dosarul Roșia Montană la UNESCO !

„Actualul guvern se pregătește să arunce în aer șansa Roșiei Montane de a intra în UNESCO. Dacă știi despre ce este vorba și te revoltă la fel ca pe noi, dă click aici și scrie-le guvernanților. Le cerem să depună dosarul, acum! Dacă încă veștile nu au ajuns la tine, acordă-mi câteva momente, e foarte important să ne mobilizăm online zeci de mii de oameni.

Statul român poate depune până pe 1 februarie dosarul de includere a Roșiei Montane în UNESCO. Liberalii au promis, chiar în programul de guvernare, că vor trimite acest dosar la UNESCO. 

Au mințit! Ieri am citit că Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-a răzgândit. Crede că e mai bine să lăsăm pentru la anul acest demers. 

Mai avem câteva zile pentru a-i convinge pe liberali că e în interesul lor să își respecte promisiunea făcută anul trecut. Pentru că altfel pierd sute de mii de voturi, la fel ca toți politicienii care ne mint.

E prea scurt timpul pentru a organiza proteste și există riscul să nu ieșim suficienți. Așa că trebuie să acționăm online. Avem un instrument de protest care s-a dovedit foarte eficient. Umplem mailurile celor de la putere cu zeci de mii de mesaje.

Mailul pe care-l citești ajunge la peste 500 000 de oameni. Dacă 10 procente dintre cei care-l primesc scriu autorităților, premierul Ludovic Orban va avea 50 000 de emailuri în inbox care-i cer să nu uite de promisiunea făcută. 

Pentru un politician care se pregătește de alegeri, o asemenea mobilizare online ar fi imposibil de ignorat. În plus, să ne amintim că ne-au ascultat Dacian Cioloș și chiar Victor Ponta când ne-am mobilizat suficient de mulți pentru a salva Roșia Montană.  Dacă fiecare dintre noi ne facem treaba, dosarul va ajunge la UNESCO în următoarele zile!

Pentru a câștiga, și tu trebuie să găsești 2 minute și să trimiți mail autorităților. Am pregătit un mesaj comun, e nevoie doar de câteva click-uri. Altfel, Orban va asculta de interesele celor ce vor să distrugă munții pentru a scoate aur. 

Da, le scriu și eu

Poate te întrebi cum explică cei din guvern intenția de a nu trimite dosarul la Unesco. România a fost dată în judecată de firma canadiană supărată că nu mai poate distruge natura și patrimoniul pentru a extrage aur. 

Șansele lor de a câștiga sunt minime, dar, tocmai pentru asta, lobbyiștii industriei miniere au lansat un zvon la fel de toxic ca cianura.

Ei zic că am avea de suferit în procesul de arbitraj dacă intră Roșia Montană în UNESCO și cei de la guvern dau semne că i-ar crede. Dar aceasta e o minciună mai mare decât craterul pe care vor să-l facă cei de la GOLD în Apuseni.

O spune chiar Marcos A. Orellana, profesor la George Washington University School of Law: “Nu numai că o includere a Roșiei Montane în lista UNESCO nu ar periclita poziția Statului român în procesul de arbitraj, ci chiar ar întări apărarea Statului român în proces, având în vedere că vorbim de o decizie luată de UNESCO, nu de reprezentanții României”. 

Acum este momentul să le spunem celor de la guvern că suntem informați și că nu ne lăsăm manipulați. Vom fi convingători numai dacă le scriem într-un număr fără precedent. Eu cred că putem trimite peste 20 000 de emailuri în următoarele ore. Te implici și tu? Scrie-le acum! arată cei de la declic.ro

 279 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *