Pro România Cluj şi-a lansat primii candidaţi din Apuseni, în comunele Băișoara, Mihai Viteazu, Gilău şi Poieni

articol publicat în februarie 4, 2020

Aflată în fața primei sale confruntări electorale pentru alegerile locale, filiala clujeană a Pro România a declanșat procedura de validare a candidaților propuși să administreze interesele comunităților locale pentru următorii patru ani şi a oferit publicităţii primii candidaţi din Apuseni, în comunele Băișoara, Mihai Viteazu, Gilău şi Poieni.

Pro România Cluj a anunţat că “a intrat în cursa pentru alegerile locale cu o echipă de profesioniști, determinată să depășească nivelul agendei politice actuale și să ofere locuitorilor județului Cluj posibilitatea de a alege un model european de administrație publică locală, bazat pe corectitudine, devotament și profesionalism”.

În Băișoara, inginerul Vasile Grec care este şi preşedintele orgnizaţiei este candidatul Pro România, cu şanse apreciabile de a câştiga primăria având în vedere că şi PSD are un candidat cu experienţă la nivel de consiliu local, Adrian Jişa. Pericolul mare este ca voturile stângii să se împartă iar candidatul PNL, o umbră a fostului primar Minodora Luca, să câştige mandatul.

În Mihai Viteazu, Pro România îl propune primar pe Ionuț Mihai Suskond, un tânăr director de agenţie bancară, care devine o problemă pentru aritmetica luptei în Consiliul Local. Cu siguranţă că UDMRistul Zeng are toate şansele să fie reales, având în vedere şi activitatea adminsitrativă, însă scaunul vicelui Gligor Sasu este ameninţat de tânărul Suskond. De asemennea, ruperea stângii din Mihai Viteazu, poate duce postul de viceprimar şi la PNL.

În Gilău, partidul lui Ponta îl propune pe Miron Ștefan Cristian, preşedintele composesoratului de la Gilău, un tânăr promiţător, oarecum în relaţie de rudeni cu actualul primar, Dumitru Sfârlea, care recent a decis să mai candideze pentru un mandat de primar. Sigur, o influenţă electorală mare în competiţia electorală o va avea fostul ministru Ioan Rus, care are o proprietate în Someşul Cald.

În Gilău, candidatul PNL, Gelu Topan, pare a avea drumul destul de liber către primărie fiind acredidat cu mari şanse pentru a câştiga competiţia din vară, indiferent de posibile alianţe sau înţelegeri la nivel local între PSD şi Pro România. De asemenea, la Gilău, este aşteptat candidatul alianţei USR PLUS care poate încurca uşor planurile liberale.

În Poieni, Adrian Morariu, fostul consilier al prefectului Aurel Cherecheş, încearcă să-l învingă pe actualul primar, Boca, un edil controversat dar care se va lupta până la ultimul vot pentru a se menţine în funcţie. Interesantă este situaţia din PSD care astăzi nu are un candidat oficial, însă surse social-democrate anunţă că Marin Potra, consilier local din Bologa, poate fi o variantă de candidatură.

Surse din cadrul Pro România au mai precizat că Remus Lăpuşan este în pole position pentru o candidatură la Consiliul Judeţean Cluj.

 

 1,734 vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *