Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Doi brădeni întorși din Italia au fost evaluați de medicii din Brad în contextul Coronavirus: Cei doi NU sunt infectați, însă au fost trimiși în carantină la domiciliu!

În perioada 23-24 februarie 2020, la compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Brad s-au prezentat doi bărbați care au calatorit recent în Italia, însă în zone care nu erau în carantină și care prezentau simptom febril, cefalee, astenie, dureri musculare, senzatie de greata s.a.

Cazurile au fost evaluate de personalul medical în colaborare cu reprezentanții DSP Hunedoara.

În urma evaluarii și efectuării unor teste de specialitate s-a luat decizia asigurării unui tratament simptomatic și instituirea unei stări de carantină la domiciliul acestora cu recomandarea de monitorizarea atentă a stării de sănătate a pacienților.

În perioada urmatoare, în cazul sosirii unor cetățeni din Italia în special din zonele afectate de coronavirus se va efectua pe cât este posibil o monitorizare a acestora în vederea instituirii carantinei la domiciliul persoanelor respective și urmărirea stării de sănătate a acestora.

În acest sens pentru preîntâmpinarea unor situații de transmitere a unor viruși este necesară colaborarea cu persoanele care au fost prezente în zonele afectate de coronavirus, în special în cele aflate în carantină fiind necesară limitarea la maxim a contactului acestora cu alte persoane pentru o perioadă de cel puțin 14 zile.

Aceste măsuri sunt strict necesare pentru a preîntâmpina o răspândire a virusului gripal dar în mod special TREBUIE EVITATA PANICA NEJUSTIFICATA GENERATA DE CORONAVIRUS.
Până la această dată NU A FOST CONFIRMAT NICIUN CAZ DE INFECTARE cu coronavirus în România”
arată oficialii Spitalului din Brad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian