Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Preasfințitul Benedict Bistrițeanul s-a întors acasă, în Apuseni, la Sartăș

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, a lăsatului sec de brânză și a începutului de primăvară, de 1 martie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat prima Sfântă Liturghie, în calitate de arhiereu, în satul natal Sartăș, Protopopiatul Câmpeni, Arhiepiscopia Alba Iuliei.

„Din momentul când Dumnezeu a rânduit să fiu chemat la această slujire, primul gând pe care l-am avut este acesta: să slujesc împreună cu dumneavoastră, pentru că tot ceea ce a rânduit Dumnezeu să fiu până acum vi se datorează. M-am născut și am crescut aici, și pe fiecare dintre dumneavoastră vă resimt parte din familia mea; și unde poți să sărbătorești mai bine Paștile, Liturghia lui Dumnezeu, decât în familie, în familia ta. Am venit cu drag și cu dor, și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată.”, a mărturisit Preasfințitul Benedict, fiu al satului.

Arhim. Benedict (Valentin-Cosmin) Vesa s-a născut în data de 13 februarie 1984, în Țara Moților, localitatea Sartăș, oraș Baia de Arieș, județul Alba, într-o familie credincioasă, din părinții Ioan (preot) și Elena-Mărioara (dascăl de școală primară). Studiile primare și gimnaziale le-a urmat în localitatea natală.

Biografia completă poate fi consultată aici

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *