Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ioan Calin Andres dă de pământ cu liderii opoziției din Câmpeni

articol publicat în martie 21, 2020

Sătul de acuzațiile pe care le consideră nefondate, primarul din Câmpeni și-a prezentat realizările din ultimii ani și a precizat unde este atacat inutil de adversari, doar ca să fie atacat.

„PDL-PNL Câmpeni – o plăcere bolnavă în a condamna, a urî, a critica, a arăta cu degetul!

Orașul de pe Valea Arieșului – Câmpeni, se bucură de numeroase investiții în derulare, proiecte europene, proiecte guvernamentale, proiecte depuse la M.D.R.A.P pentru a primi finanțare, proiecte în stadiul de analiză la ADR Centru-Alba Iulia, proiecte de peste 400 miliarde lei vechi și proiecte care vizează dezvoltarea rețelelor de drumuri comunale- vicinale– Poduri, Fața Abrudului, Furduiești, Dealul Capsei, Dealul Bistrii, Florești, Botești, Certege, Tomusești- proiecte în valoare de peste 860 miliarde lei vechi, depuse la M.D.R.A.P sau care urmează a fi depuse la ADR Centru Alba. Alte proiecte care urmează să primească finanțări: Teiului, Plopului, Mesteacănului, Zarandului, Revoluției 1848, Meșteșugarilor, Avram-Iancu – valoare 47 miliarde lei vechi.

Totodată, avem întocmite proiecte pentru execuția a 2 poduri noi, unul pe Arieșul Mare în amonte de Podul Ferdinand, iar celălalt pod nou pe râul Abrudel, valoare totală de 150 miliarde lei vechi.

Deci, într-un cuvânt, avem proiecte, lucrăm la ele, suntem în construcție, dar se pare că membrii PDL-PNL din consiliul local Câmpeni nu văd, se mai întâmplă să nu știe ce votează, sau este pur și simplu răutate și dispreț față de Administrația Locală și de ce nu, chiar și față de cetățenii orașului Câmpeni care i-au votat să le reprezinte interesele în Consiliul Local.

Mărul discordiei, „cuiele” lui „Pepelea” sunt pentru PDL-PNL Câmpeni zona centrală și Casa de cultură „Avram-Iancu”. Ambele proiecte au fost aprobate cu votul 100% al tuturor consilierilor locali, dar acum, în prag de campanie electorală, susțin că nu au știut nimic despre stadiul lucrărilor, atât la parc, cât și la casa de cultură. În fiecare ședință a Consiliului Local am prezentat stadiul proiectelor sau fazele în care se aflau licitațiile, practic au fost în cunoștință de cauză de toate aceste lucruri. Domnilor semnatari, există hârtii și semnături ale domniilor dvs care atestă ceea ce am spus mai sus!

Din bugetul local au fost alocate în acest an mai multe sume de bani pentru diferite instituții, instituții de învățământ, spitale, cofinanțări la proiectele în derulare, străzi care urmează a fi finalizate- Turzii, Gării, Fântânele, Dealului.

A fost alocată suma de 900.000 lei pentru parcul orașului Câmpeni, bani proveniți tot din bugetul local. Această lucrare de mare importanță pentru locuitorii Câmpeniului este totodată și un proiect de suflet pentru mine personal, e un proiect la care s-a muncit mult, a fost nevoie de timp pentru a se face proiectul, pentru a găsi firma care să se „înhame” la un proiect de asemenea anvergură și toate acestea fiind însoțite de respectarea legislației în vigoare, în ceea ce privește achizițiile publice. Ca și orice alt lucru, necesită timp și implicare pentru a fi finalizat corect.

În luna iulie voi face o rectificare bugetară pentru a aloca suma de bani necesară pentru a încheia lucrările de amenajare ale centrului orașului Câmpeni. Se va face tot posibilul să avem un parc așa cum a fost prezentat în proiect, în cele două panouri de afișaj din oraș și cu siguranță îl vom inaugura împreună, dragi cetățeni ai orașului Câmpeni.

În anul 2019 a fost plătită suma de 895.000 lei, din bugetul consolidat al Consiliului Local, pentru:
1.- desființare vegetație existentă- 3613. 45 lei, fără TVA
2.- săpături- 130.268, 75 lei, fără TVA
3.- procurare pavaje- 606015,72 lei
4.- organizare șantier- 12606,05 lei
TOTAL=752503,97 fără TVA, cu TVA 895.479,72 lei
5.- piatră cubică – 2000 m2 din 2450 m2
– lespezi 1000 m2 din 3660 m2
– materiale aduse- piatră cubică 80% și lespezi 30%

Semnatarilor articolului din data de 28.02.2020 au spus numai minciuni atunci când au afirmat că s-au tăiat copacii din parc noaptea. Tăierea lor a început la ora 7-7:30, iar după ce aceștia au fost doborâți, materialul lemnos și rădăcinile au fost strânse, respectiv zona fiind curățată. În locul copacilor tăiați, urmează a fi plantați aproximativ 150 de copaci tineri, la umbra cărora se vor putea odihni generațiile viitoare.

Nostalgicii PDL-PNL au hotărât să se arate foarte afectați de această schimbare, în toți acești ani nu au arătat nici cel mai mic interes pentru parc și copaci, dar acum, că vin alegerile încearcă să găsească fel și fel de atacuri la adresa mea și a echipei mele. Aceiași semnatari apar o dată la 4 ani, în restul anilor când ei se odihnesc Administrația Publică Locală lucrează în interesul și pentru cetățenii orașului Câmpeni.

Cer PUBLIC Consiliului Județean Alba să aloce suma de bani necesară finalizării acestui proiect, domnului Dumitrel care a alocat pentru dezvoltarea orașului Câmpeni la începutul anului 2020 puțin peste 4 miliarde lei vechi, cam cât a alocat unei primării de comună Vidra, Albac, Scărișoara, etc. Este cel mai mic buget alocat orașului Câmpeni. Bugetul anului 2020 pentru orașul Câmpeni este cu 62 miliarde lei vechi, mai mic decât în anul 2019. Care este aportul public la dezvoltarea județului Alba, al orașului Câmpeni (cu spitale, școli, grădinițe, instituții publice, firme) și care este aportul altor UAT-uri din județ? Se știe faptul că o parte din taxele pe care cetățenii orașului Câmpeni le plătesc la bugetul local, acestea, ulterior se direcționează bugetului CJ Alba, și nici de departe acest buget nu a fost redirecționat Consiliului Local Câmpeni.

Politica are multe părți negative, iar Consiliul Județean Alba demonstrează că Munții Apuseni sunt importanți doar pentru cei cu dare de mână, cu siguranță vor veni cu contra-măsuri-argumentate la ceea ce am relatat, dar răspunsul este doar unul: banii se dau de la CJ Alba decât după un algoritm bine pus la punct de PDL-PNL, adică politic! Tare m-aș fi bucurat dacă conducerea CJ Alba ar fi acordat orașului Câmpeni importanța strategică pe care acesta o are în zona Munților Apuseni, respectiv din „bucata mare de pâine” pe care acesta a împărțit-o ar fi dat și orașului Câmpeni măcar o felie de la „masa bogaților”.

Indiferent de câte documente și cât aș fi încercat să lămuresc conducerea CJ Alba că orașul Câmpeni are nevoie de un buget mai mare, acesta s-a orientat ca de fiecare dată către alte orașe din județ, cum ar fi Blaj, Sebeș, acordându-le acestora bugete fabuloase.

Atragerea de fonduri pentru astfel de proiecte nu s-a putut face pentru că nu au existat forme de finanțare.

Casa de cultură este de asemenea o investiție foarte importantă pentru orașul Câmpeni, pentru zona Apusenilor. Lucrarea a fost licitată, atribuită, iar lucrările au început a fi demarate. Este o lucrare începută de peste 5 ani și din motive neimputabile mie, lucrarea s-a tărâganat atâta vreme (licitații peste licitații, reproiectări, firmă care a dat faliment, respectiv și refuzul anumitor consilieri locali de a merge pe proiectul inițial, etc). Una peste alta, acest edificiu va fi finalizat spre sfârșitul anului 2020, lucrare de care de asemenea se vor bucura generații întregi.

Sunt primar de peste 16 ani, am făcut multe lucruri în orașul acesta frumos, am reconstruit, am modernizat, am schimbat sau îmbunătățit clădiri, am construit, s-au făcut nenumărate lucruri în folosul comunității și a cetățenilor,dar unii nu vor să observe diferența, le este mai ușor să critice, sperând că asta le va aduce anumite satisfacții.

Orașul Câmpeni este viu, se construiește, se schimbă într-un oraș cu suflet. Alături de cetățenii orașului îmi doresc un loc pentru familia mea, o casă pentru fiecare copil și un trai mai bun pentru fiecare cetățean.

Nimeni nu e perfect, nici nu trebuie să fim, ce trebuie doar este SĂ FIM OAMENI, să nu uităm de unde am plecat, ce lăsăm pentru generațiile viitoare și să ne păstrăm demnitatea oriunde suntem.

Vă rog să fiți alături de mine, Ioan Călin Andreș, primarul orașului Câmpeni, pentru a reuși împreună, pentru un nou mandat, dar și de echipa pe care o conduc, de consilierii PSD la alegerile din iunie 2020” a răspuns Andres, atacurilor opoziției locale.

2 thoughts on “Ioan Calin Andres dă de pământ cu liderii opoziției din Câmpeni

 1. SANDU COSTEA spune:

  Domnule primar ,
  Indraznesc sa va scriu cateva randuri apleland la memoria dumneavoastra referitoare la proiectul de amenajare a Centrului Orasului Campeni .
  Dupa ce ati facut public la sfarsitul lunii octombrie acest proiect , am atentionat printr-o scrisoare deschisa Consiliul Local vazand
  – finantarea acestuia integrala din bugetul local
  – faptul ca inlocuieste verdeata si umbra copacilor cu pavaje care duc la cresterea temperaturii si fac insuportabila atmosfera in zilele toride de vara .
  Fara umbra copacilor seculari populatia orasului nu o sa se inghesuie sa stea in soare pe banci ,sau sa se bucure de alte dotari .
  Printre altele am atentionat CONSILIUL LOCAL si pe domnia voastra de costurile mari ale proiectului ,facand apel la regindirea acestuia in urma unei consultari reale ale populatiei .
  Nici o primarie din judet ,fara a tine seama de marimea bugetului ,SUSTINUTA SAU NU POLITIC ,nu a demarat un asemenea proiect cu costuri exorbitante din bugetul local .
  Dar ati taiat copacii in pragul sarbatorilor de iarna ,ati arat tot centru orasului pentru a putea semna ordinul de incepere a lucrarilor si acum va plangeti ca nu aveti fonduri suficiente sa terminati lucrarile !!!! CATA IPOCRIZIE …. Din pacate pentru oras si pentru noi ,ati dat pasarea din mana pe cea de pe gard .
  Va reamintesc apelul pentru care erati pregatiti sa ne amendati in cazul unei manifestari spontane !!!!
  …..In calitate de cetateni ai orasului Campeni, platitori de taxe si impozite, ne exprimam in mod deschis dezacordul privind modul de implementare al proiectului intitulat „Reabilitare si optimizare functional-estetica a centrului civic din orasul Campeni” propus de domnul primar Andres Calin Ioan si aprobat in unanimitate de consilierii locali prin HCL 46/23.04.2019.
  Pornind de la premisa ca „parcul este un spatiu verde, de utilitate publica, care deserveste comunitatea locala ca intreg, cu plantatii, alei si diferite constructii, pentru agrement si odihna” consideram necesara oprirea derularii proiectului si regandirea acestuia dupa o consultare reala a comunitatii.
  Mentionam ca sustinem atat dezvoltarea armonioasa a orasului cat si proiectele care imbunatatesc calitatea vietii la nivel local. Mai mult, credem cu tarie ca, pentru a fi in favoarea comunitatii, orice demers trebuie sa respecte nevoile cetateanului, cadrul natural si particularitatile locale. De asemenea, ne exprimam ingrijorarea cu privire la mai multe aspecte dintre care mentionam:
  – multitudinea de lucrari aflate in curs de desfasurare cu termene mari de finalizare care dau orasului un aspect de santier interminabil.
  – proiectul de modernizare a Casei de Cultura – nefinalizat- locatie de desfasurare a manifestarilor de interes local pe perioada modernizarii pietei centrale (de exemplu, serbarile de iarna pentru elevi)
  – costul mare al proiectului de modernizare a centrului orasului sustinut integral din surse proprii, fara cofinantare. Consideram necesara reasezarea bugetului proiectului in limite normale, cu chibzuinta si in limita bunului simt al suportabilitatii unui oras de marimea Campeniului; implicare superioara in obtinerea unor finantari din fonduri europene prin POR sau similar
  Ma surprinde totusi ca incepeti sa recunoasteti ca de umbra arborilor plantati se vor bucura generatiile urmatoare . Poate ca in timp o sa vedeti toate neajunsurile acestui proiect dar la ce folos oare ????

 2. Ileana Rollason spune:

  ANDRES CALIN IOAN SI CLICA au DISTRUS orasul CÂMPENI. PARCUL ISTORIC al orasului. COPACII, garantia sanatatii, a aerului curat respirat, si FRUMUSETEA LOCURILOR dinaintea ajungerii la primarie a unor VANDALI. Si-n SPATELE PRIMARIEI, CLADIRE ÎN STIL ROmÄNESC PE CARE-AU MUTILAT-O, c de altminteri, numitii VANDALI AU CONSTRUIT UN GHETTO. BILANTUL LUI ANDRES IOAN CALIN si CLICII, pe banul public, de care si-au batut joc, asa cum si-au batut joc si de câmpenari = CÂMPENI, ORAS SINISTRAT. Scapase cu bine de doua razboaie mondiale, pentru a fi distrus în timp de pace. @SANDU COSTEA: ce „reabilitare”! ABIA ACUMA, dupa VANDALII lui IOAN CALIN ANDRES TREBUIE REABILITAT CENTRUL ORASULUI CÂMPENI!!! COPACII REPLANTATI, PARCUL REFACUT, SI GHETTOUL DIN SPATELE PRIMARIEI, DARÂMAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *