Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Apa CTTA Alba a trimis spre licitație un proiect care vizează lucrări de epurare și tratare a apei în Apuseni, de peste 31 de milioane de lei!

Apa CTTA Alba a trimis spre licitație un proiect care vizează lucrări de epurare și tratare a apei în Apuseni, de peste 31 de milioane de lei!

Contractul, în valoare de 31,8 milioane de lei, fără TVA, bani alocaţi din fonduri europene, vizează construirea staţiilor de epurare apă uzată de la Abrud, Baia de Arieş şi de reabilitare a staţiilor de tratare a apei potabile de la Zlatna şi Mihoieşti, ultima aflată pe raza oraşului Câmpeni.

Potrivit caietului de sarcini:

  • La Abrud şi Baia de Arieş vor fi construite staţii de epurare noi care vor trata debitele colectate din cele două zone urbane. În ambele zacuri, staţiile vor include o linie de tratare a apelor uzate şi una de tratare nămoluri.
  • În ceea ce priveşte reabilitarea staţiei de tratare de la Zlatna se preconizează realizarea unei noi linii în incinta staţiei existente, care va include linie de tratare a apei cu o capacitate de 25 litri de apă potabilă pe secundă şi una de tratare a nămolurilor.

Lucrări similare vor fi realizate şi la staţia de tratare de la Mihoieşti, unde debitul apei tratate va fi de 66 litri pe secundă. Execuţia lucrărilor se va realiza în termen de 30 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 31.885.566 lei şi nu include sumele reprezentând „cheltuieli diverse şi neprevăzute”.

”Obiectivul principal al prezentului contract reprezintă pentru S.C. APA CTTA S.A. Alba, în calitate de operator regional, o ţintă importantă în scopul atingerii performanţei serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare. Pornind de la situaţia existentă şi deficienţele identificate pentru cele două Sisteme Zonale de Alimentare cu apă (SZA Zlatna şi SZA Apuseni) respectiv cele două Aglomerări pentru colectarea – epurarea apelor uzate (Abrud şi Baia de Arieş), şi în baza rezultatelor analizei opţiunilor din cadrul Studiului de Fezabilitate s-au prevăzut pentru acestea lucrări de investiţii pentru dezvoltarea sistemelor existente de apă potabilă şi apă uzată”, se precizează în caietul de sarcini aferent documentaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian